Adventureland


adventure
A Superbad rendezőjének idei filmje. Aki egy sima vígjátékot vár, az bizony csalódni fog. Bár vannak benne poénok, az egész filmnek van egy kicsit dramatikus, fanyarkás, igazi élet szájíze, megspékelve néhány fura alakkal, s egy csipet iróniával.

Imádom az ilyen élet ízű is meg nem is filmeket. A történet középpontjában egy fiatal fiú áll, aki miután befejezte a kollégiumot, nagy tervekbe akar belevágni: Körbetúrázni Európát, majd pedig a Columbiá-ra járni. Azonban minden egy nem várt fordulatot vesz, minden álma szertefoszlik: szülei nem tudják finanszírozni. Nyári munkát végül az Adventureland nevű vidámparkban talál, ami gyökeresen megváltoztatja életét.

Erről bizony lenne még mit írni. Ebben a filmben annyi minden benne van amit egy fiatal vagy álmodozó átél: álmok, bukások, csalódások, szerelem, kiismerni embereket, rájönni arra, hogy minden mulandó, … nem is írok többet, mert kezdem lelőni, s ha lelövöm, akkor bizony ez a film nem tud semmi érdekeset nyújtani.

A színészekről még egyet s mást: – a válogatás valami jó.
Jesse Eisenberg (Zombieland, The hunting party) ennek az embertípusnak a megtestesítője. Akkor ott van még Kristen Stewart (Twilight), aki szerintem tőle semmi szokatlant nem alakított, bár jól tette dolgát, s ott van még a mellékszereplők közt Ryan Reynolds(The nines, Definetely,maybe…), az egyik személyes kedvencem, aki nagyon jó volt mint az állítólag Lou Reed-del muzsikáló mégis vidámparki szerelő.

Szerintem érdemes megnézni, bár felemás véleményeket hallottam. Nekem tetszett, ha neked nem, ne verj meg…

10

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s