Moon


moon

2009 egyik legjobbja. S sajnos az a film, amit itt valószínűleg sohasem fogsz moziban látni, pedig megérné.

Miután a Föld energiakészletei fogyóban vannak, de a szükséglet csak nő, új megoldást kell találni. Ez pedig a Holdon rejlik.

Sam Bell űrhajós a Hold-bázist felügyeli a GERTY nevű computer segítségével, 3 éves kontraktusa lassan lejár, a fizikai s szellemi leépülés jelei enyhén észlelhetők rajta, s másra sem tud gondolni, mint otthonára, s családjára.

Azonban egy ellenőrző körút balul sül el, s egy asztalon ébred. GERTY várja. Aztán pedig a következő általa erőltetett körúton megmenti… saját magát? Ez vajon mit jelenthet?

A film olcsó, lassú és hatásos. Sam Rockwell(Choke, Snow Angels, Confessions of a Dangerous Mind,…) az egyetlen normális szereplő (a többiek esetleg csak valami videó felvételek formájában jelennek meg), s Kevin Spacey adta hangját GERTY-hez.

Bizonyos morális kérdések merülnek fel a film folyamán, melyek fura mód kapnak választ. Az elhagyatottság, egyedüllét s a bizonyos-fokú paranoia nagyon erősen hat. A leépülés motívuma kézzel fogható, bár ez a film folyamán másfajta, érthetőbb magyarázatot kap, mint ahogy az első pillantásra tűnne.

Nem kezdünk boncolgatni,
LÁTNI KELL!

10

Reklámok

4 thoughts on “Moon

  1. Nah csak sikerült megnéznem ezt a filmet is. Kicsit Űrodüsszeia hangulata volt és nem igazán bíztam meg a robotban. Úgy tűnik a félelmem alaptalannak bizonyult, aminek örülök 😛 NAgyon nyomasztó az egész és örülök, hogy nem ebben a korban kell élnem. Mondjuk amiben most élünk az sem sokkal szebb 😛

  2. Visszajelzés: Lista a 200 kedvenccel… | Sandorkavargat's Blog

  3. Visszajelzés: Source Code (Forráskód, 2011) Mozinap1 | Sandorkavargat's Blog

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s