The Haunting in Connecticut


haunting

Ez a film megszámlálhatatlan rossz kritikát kapott. Csak épp azt nem tudom miért? Jó, hogy a karakter evolúció szinte nem létezik, jó, hogy a párbeszéd néhány helyen sántít, de Istenem, ez csak egy Horror film, s azok a részek, melyek igazán át kellett jöjjenek, át is jöttek.

Az effektusok jók voltak, néhány helyen kifejezetten undorító volt, meghökkentő, gyomorforgató. Ugyanakkor a halálos beteg érzékenységét és szenvedését is jól átadta, s a történet a haldokló spirituális pappal (Elias Koteas) teljessé vált.

Állítólag igaz történeten alapul, mely a ’80 as években játszódott le Southington kisvárosban, bár azóta tagadták, elismerték, plágiumnak és tiszta fantáziának is nevezték. Amúgy az ilyen szellemes sztorik esetében sohasem lehet tudni mi az igaz s mi a fikció.

A film egy családról szól, a középpontban a halálos beteg Matt-el, akinek az utolsó esélye egy új, még nem teljesen biztonságos gyógymódban rejtőzhet, ennek érdekében viszont egy ideig egy új helyre kell költözzenek… itt kibérelnek egy házat. Azt nem tudják azonban, hogy a háznak milyen múltja van…

A figyelmet felhívnám Kyle Gallner-re, a film főszereplőjére, aki szerintem jót alakított, s egyre több filmben s sorozatban kap kisebb-nagyobb szerepeket. A halálos beteg tinédzser karaktere, szenvedése, érzékenysége, feszültsége, iróniája nagyon jól átadódik a film folyamán, s sajnálatot illetve egyfajta csodálatot tud kelteni.

Szerintem érdemes megnézni…

8/9

Reklámok

One thought on “The Haunting in Connecticut

  1. Visszajelzés: A Nighmare on Elm Street « Sandorkavargat's Blog

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s