Julie and Julia


julie

Hú… erről a filmről érdemes írni, főleg ha objektív próbálok lenni, mert ez a film annyira nem nekem való volt, hogy az ritkaság. Attól függetlenül, ha más szemével próbálom meg nézni, nem is volt rossz.

Miről is szól a történet?

Egy igaz sztorin alapul, Julie Powell 2002-ben nagy feladatra vállalkozott… célja a következő… elkészíteni Julia Child összes receptjét, s sikereit, kudarcait, észrevételeit egy blogon dokumentálni.

Hát igen, férfiszemmel nézve már az ötlet is unalmasan és nőiesen hangzik… s ez így is van.
A film a komédia, romantika, dráma fura keveredése, mely összeköti a múltat (Julia könyvének születését) a jelennel (Julia próbálkozásaival s környezete reakciójával).

Többet nem igazán érdemes róla ejteni… néhány helyt vicces, néhány helyt esetlen, néhány helyt unalmas… s a sok receptdicséret s a főzőcske még a nők agyára is fog menni, nem csak a pasikéra.

Három színész(nőt) említenék meg így röviden, s egy-egy gondolatot: Meryl Streep akcentusa s vihogása borzalmas (bár lehet, hogy ezt majd egy jó magyar szinkron szépen eltünteti), Amy Adams arca s karaktere felettébb passzol az esetlen s önbizalomhiányban szenvedő Jule-val, Stanley Tucci pedig szépen alájátszik Mery Streep-nek.

kb. ennyit erről

8

Reklámok

2 thoughts on “Julie and Julia

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s