Law Abiding Citizen


law

Egy technikus zseni bosszút esküszik, miután gyereke s felesége gyilkosai túl könnyen kiszabadulnak az igazságszolgáltatás vaskalapja alól. Ráadásul ezt szinte pofátlanul nyíltan s gátlástalan keserű iróniával teszi majd, hogy rávilágítson a rendszer hibáira. Szemet szemért!

Még egy szerep mely nagyon feküdt Geard Butler-nek, újra egy óriási alakítást láthatunk tőle. Clyde Shelton személyisége nagy hatással lesz bármelyik nézőre. Keserűsége, intelligenciája, iróniája brutális kegyetlenséggel párosul. Jamie Foxx-al (Nick Rice ügyész) egy nagyon jó párost hoznak össze, a két karakter ellentétes világnézete s igazságfelfogása szépen kialakul, s bár ugyanazért harcolnak, a két különböző módszer ellenségekké teszi őket.

Ez a film tényleg 80 percig egy irányba húzza szemgolyóid s még pislantani is alig enged. Nem fogod tudni mi lesz a vége. Viszont az utolsó 10 perc itt is kicsit kusza. Ez a történet egy más véget érdemelt volna, mert ez a befejezés egy, hogy hihetetlen, kettő: valószínűtlen, három: nem illik össze Nick Rice karakterével, bármit is tegyen Shelton. Lehet, hogy a rendező így akarta szemléltetni, hogy minden embernek van egy határa, mikor már az észérvek kifogynak, s nem marad más, csak az ösztönös brutalitás, de nem biztos, mindenki vonja le a következtetést melyet lát, érez s akar.

Összességében véve irtó jó film, de a vége miatt csak:

9/10

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s