The Messenger


messenger

Amikor ennek a filmnek a témáját olvastam, akaratlanul is a Taking Chance, szintén 2009-es amerikai TV film jutott az eszembe, melynek Kevin Bacon volt a főszereplője (erre a filmre is érdemes vetni egy pillantást amúgy). Azonban így visszatekintve, mégis valami különböző élményt szolgáltatott a két film, bár a hangulatuk hasonló volt.

Elég bonyolult etikai kérdések vetődnek fel a nézőben a film láttán, s kicsit kesernyés szájízt hagy az elejétől a végéig. Min is alapszik? A depresszión, a bánaton, a fájdalmon, a háborún, s olyan feladatokon, melyek bár lehet, hogy egyáltalán nem szájízünk szerint valók, mégis végre kell hajtsuk őket.

A film középpontjában egy háborús hős áll, aki sebesülése s hazatérése után új feladatot kap. Katonai hírnök lesz, kellemetlen feladattal. Ő kell értesítse az elhunytak családját.

A film nagyon átadja a fájdalom érzését, s azt, hogy a háború mennyire fel tudja kavarni értelmetlenül az emberek életét… azokét is akik megjárták a poklot, s azokét is akik otthonról figyelik az eseményeket, de családtagjaik miatt járják meg a poklot.

A színészeket nagyon jól válogatták össze.
A főszerepet Ben Foster (Bang Bang You’re dead, 3:10 to Yuma, Alpha Dog) játssza. Az ő neve már magában hordozza az erős alakítást. Nagyon jó párost alkot Woody Harrelson-nal, aki ismét egy nagyszerű filmben csillog. Továbbá megemlíteném még Steve Buscemi-t, bár az ő szerepe inkább csak Cameo, de nagyban hozzájárul a film érzéséhez, hangulatához

Az az igazság, hogy nem egy könnyű Popcorn flick, de megéri megnézni.

10

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s