Sherlock Holmes


sherlock


Köszönet a Fennvalónak, Guy Ritchie végre megszabadult Madonnától… s ennek 2 jó film lett az eredménye. Emlékszem kiskoromban meg voltam veszve Lock, Stock and Two Smoking Barrels-ért aztán Snatch csak feltette az i-re a pontot. Aztán jött egy törés… a gyenge Madonna filmek, meg a Revolver… mely bár nem rossz, össze sem hasonlítható az előbb említettekkel. Ezek után a Rocknrolla-t megváltásként vártam… s azt is kaptam amit reméltem… jó, már nem értékelik annyira mint anno a többit, de ez el sem várható, mivel sokan ráálltak már erre a stílusra. Ritchie újra visszakapta a mélységét, s ezt Sherlock Holmes tükrözi.

Nagy fába vágta a fejszéjét, mikor ezt elképzelte, főleg azért mert ezt a korai Sherlockot bizony nem sokan ismerik, s mindenki az idősebb megfontolt nyomozót várna…nem a drogos, esetlen, fura, szétszórt de mégis zseniális Holmest, de az Guy-tól unalmas lett volna. Aztán még ahhoz is volt benne bátorság, hogy az egészet megtetézze Irene Adler-el (Rachel McAdams), aki ugyebár nem is létezik, s karaktere szinte 100 százalékban Madonnát piszkálja.
A történetből nem sokat fogok elárulni… annyit talán, hogy Sherlock vs. Lord Blackwood.
A színészi alakítások jók voltak, úgy Downey Jr., mint Jude Law, Rachel McAdams, vagy a Blackwood-ot alakító Mark Strong. Jók a párbeszédek, a Ritchie-től megszokott éles oda-vissza mondatok, a cselekmény gyors menete… London akkori képe is nagyon szépen lett kialakítva.

Az egyetlen dolog ami fura volt, de ez nem rosszat jelent… mintha Downey-nak azt mondták volna, legyél olyan mint… Johnny Depp. A beszédmód s a gesztikuláció kísértetiesen hasonlított, bár ez csak az én véleményem.

Összességében nagyon is jó… illik megnézni ,p

9/10

Reklámok

One thought on “Sherlock Holmes

  1. 🙂 Köszi a kis Guy Ritchi ismertetőt, mostmár őt is van hová raknom.(fel a listámra)
    Amit Johnny Deppről mondasz az érdekes, nekem nem tűnt fel és most hogy belegondolok sok olyan finomságot éreztem benne ami kifejezetten a Jr.-é, persze a hasonlóság gondolata jogos és kísérteties…

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s