Big Fan


fan


Na ez is egy fura film volt. Egy Parkoló portásáról szól, aki ”másodállásban” elkötelezett New York Giants rajongó. Azonban egy kellemetlen eset során sikerül majdnem halálra veretnie magát kedvenc játékosával, s ezek után mérlegelnie kell: szívének enged, vagy a családi nyomásnak.

Az érdekességek sorozata először is ott kezdődik, hogy végre van egy film, viszonylag kis költségvetésű, melyet végre nem tökéletes arcokkal, vagy idióta karakterekkel akarnak tetszetőssé tenni. Minden szereplőnek valóság érzete van, s ez dicsérendő. Viszont, a sztori attól függetlenül, hogy rengeteg alapvető és érdekes motívum van benne, viszonylag buta.
Egy eltolt élet tárul elénk, melyben talán több potenciál lett volna, mint ami ki is lett használva, de hősünk kényelmesen be van burkolózva a saját kis világába, s nem akar kimozdulni annak védő szárnya alól, hogy esetleg kockáztasson kicsit. Ez még akkor sem fog változni, mikor majdnem halálra verik, s bár elé kerül a gazdagság lehetősége, ő konokul kötődik továbbra is a meglévőhöz, s nem hajlandó tudomásul venni a tényeket.
Viszonylag érdekes pszichológiai szál van benne, viszonylag szánalmas központi karakterrel, melyben azonban tiszteletre méltó tulajdonságok rejlenek, csak ezeket nem tudja megfelelően felszínre hozni a társadalomban, s csak kedvenc amerikai foci csapatához köti őket.
Itt vetül fel a film legnagyobb kérdése: Ki lett volna az az ember, akit miután jól megvernek, ne kérne kártérítést? Legyen az a kedvenc focistája, vagy bárki. Egyszerűen, ilyen nincs. Már csak azért sem, mert az emberben egy ilyen sokk hatására egy bizonyos dolog fog keletkezni, pontosabban kettő: csalódottság és utálat.
Na mindegy, ezt lehet csak én látom így.
A cselekmény menete nem pörgős, viszonylag egyoldalú s lassú. A karakterek meglehetősen szűk látókörűek és buták, a filmbe foglalt gondolatok, bár többnyire valószerűtlenek, viszonylag szépek s érdekesek.

A színészi teljesítmények jók voltak, Patton Oswalt teljesítményét emelném ki, aki ahhoz képest, hogy becsületes foglalkozása a Stand-Up comedy, nagyon jó alakítást nyújtott.

Összegezve, felemás filmélmény, de talán érdemes rá vetni egy pillantást…
7

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s