The Box


box


A világhírű Donnie Darko, s a kevésbé fényesre sikeredett Southland Tales rendezőjének, Richard Kelly-nek az új filmjéről van szó. A hangulat Donnie Darko-hoz hasonlóan misztikusra s kicsit betegesre van véve, de azért mégis más.

Míg Darko egyszerűen fenomenális volt, ez a film bizony egy kellemetlen kettős érzést hagy a nézőben, néhol kusza, s egyáltalán nem annyira misztikus és fura mint amennyire az szeretne lenni, bár, meg kell hagyjam, egész hatásosan kezdődik.

Egy házaspár ajtajában egy fadobozt hagynak, azzal az üzenettel, hogy egy bizonyos valaki majd érte fog jönni, ami meg is történik, egy félig lyukas képű ijesztő idős ember jön érte, egy ajánlattal: valaki halála az ő meggazdagodásukat jelentheti… de vajon élni tudnak-e majd a teherrel?

Hát mit is mondjak, érdekes thrillerből átment kozmikus összeesküvésbe, szektaszerű valamibe, aztán pedig drámába olyan semmilyen véggel. Ráadásul egy picit félresiklott segítő mellékszál segítségével a végét már a közepétől tudni lehet.

Úgy Cameron Diaz, mint James Mardsen és Frank Langella egyaránt jó alakításokat nyújtottak, a probléma inkább a gyenge kusza kavarodott forgatókönyvvel volt.

Egyszer meg lehet nézni, de nem lesz nagy kedvenc,
7

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s