The Invention Of Lying


invention


Igen, ez egy nyálas kis vígjáték, Happy enddel persze, de az alapötlet fenomenális. Képzeljünk el egy világot, melyben a hazugság fogalma nem létezik, s mindenki a színtiszta igazat mondja, szép lenne, nem? Én mondom: nem. S a rendező is ezt mondja ,p

a történet: van a tökéletesen fehér világ, mely a hazugság hiányától nem lesz semmivel sem jobb mint a mienk. Egy szerencsétlen forgatókönyvíró, akinek elég kevés század jut a történelemből, s akit mindenki lenéz, munkáját elveszíti, s rossz genetikai kóddal rendelkezik, ezt mindenki tudja, rábukkan világának legjobb találmányára: hogy ne mondjon igazat.

Komolyan mondom, ez a film tanulságos volt: megtanultam, hogy a hazugság is lehet pozitív, nélküle nem lenne sem irodalom, sem kreativitás… s a rossz kétszínűséggel még a kedvesség egy foka is a semmibe veszne, s még azt is észrevettem, hogy a fájdalmas igazság rosszabb egy olyan kellemes hazugságnál, mely alján mindkét fél tudja mi rejlik. Ezekre két nyálfújós robbanó nevetés között jöttem rá… persze elveimen ezen észrevételek nem fognak változtatni, és persze a történet sem fenomenális az elejétől a végéig, de nagyon is pozitív.

A színészekről: hát ebben a filmben nem volt nehéz jó alakítást nyújtani, Ricky Gervais viszont a Ghost Town után ismét dicsérendő, bár nem túl komoly filmben csillog. Mellékszerepekben is ismert nevekkel találkozunk még: Jennifer Garner, Jonah Hill, Rob Lowe.

Kellemes esti szórakozás,
8/9

Reklámok

One thought on “The Invention Of Lying

  1. Visszajelzés: Cemetery Junction « Sandorkavargat's Blog

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s