Creation


creation


Persze mindenki tudja ki volt Charles Darwin, s mi köthető több évtizedes munkásságához, s mennyire megosztotta nézeteivel a kedves publikumot. Azonban az emberről viszonylag keveset tudni.

A film tulajdonképpen Darwin életének legnehezebb, mégis legfontosabb részére teszi a hangsúlyt: a legnagyobb kislánya halála utáni évekre. Ez az-az idő, mikor Darwin tulajdonképpen felhagy mindennel s fájdalmának beteges álomvilágába menekül… s majdnem bele is hal. Végül azonban egy könyvvel rukkol elő, mely megváltoztatja a világ felfogását.

A film hangulata érdekes: a kezdeti boldogságból a beteges bánatba ejti a nézőt, a kínlódás percei pedig lassan s látomásosan telnek majd el, nagyon hatásosak lesznek. Az az igazság, hogy nem eseménydús a cselekményszál, de attól még szép. A karakterek, jelmezek, kapcsolatok, helyek, gondolatvilág, ok-okozati folyamatok szépen bontakoznak ki.

Paul Bettany (ajánlanám itt a Gangster No.1 című filmet, a reklám helye ,p), s Jennifer Connelly formálják meg a Darwin házaspárt, az érdekesség: a valóságban is házasok. Bettany egyre több oldalával ismerkedhetünk meg filmjeiben, személy szerint egyre többre tartom. Jennifer Connelly-ről mindig is tudtam, hogy jó színésznő, ez most sem változott. A keménykötésű mégis érzékeny s hittel tele mégis hitét vesztett angol feleség megtestesítője lesz.

Mindenképp érdemes megnézni, már csak a történelem miatt is. Igen, kicsit lassú, kicsit tompa, de hangulatos…

9

Reklámok

2 thoughts on “Creation

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s