Pandorum


pandorum


Hát azzal kezdeném, Christian Alvart-nak ez a filmje sokkal jobbra sikeredett mint a Case39.

A történet a jövőben játszódik, egy ‘telepes űrhajón’, ahol a váltás csapat még meglevő 2 tagja ‘kicsit’ később ébred fel, mint kellett volna. A hosszú álom után kicsit bajban vannak még az emlékekkel, s ráadásul nem is tudják még mi vár rájuk…

Mit is mondjak. Van ebben minden. Pszichológiai baj bőven, aztán ez még megtetézik azok a mutáns humanoidok, melyek kilétére bár megkapjuk a választ, talán egy kicsit ez a válasz kusza, aztán ott lesz még a Pandorum effektus… egyfajta elmebaj… s ezek között kell majd versengeni a túlélésért. Ez persze még meg lesz fűszerezve egy kis apokaliptikus tragikummal. Nagyon hatásos. Leköti a nézőt már maga a sztori is, s ez csak tetéződik a jó effektusokkal, s az elején nem túl sokat lelövő sztorival. Többet nem mondok, mert akkor tényleg lelőnék ezt-azt, bár, lehet ez már így is sikerült. Remélem nem.

Dennis Quaid végre egy jó filmben is szerepel az utóbbi időben, s jót is alakít, Ben Foster hozza a tőle megszokottat, ami fenomenális, s őket egész jól kiegészítik a mellékszereplők: Cam Gigandet, Antje Traue, Norman Reedus, Chung Le (aki bunyós egyébként… persze nem is sok szövege van, s az is többnyire érthetetlen, ettől függetlenül kellett ő oda).

Nem értem, hogy lehet az, hogy míg az Avatar milliárdokat hoz a bevételi listán, ez a film még a saját forgatási költségét sem hozta vissza. Szomorú, mert igazán jó volt.

Meg kell nézni…
9

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s