The House of the Devil


devil


Összességében jó kis horror volt ez. A cselekmény a 80′-as években játszódik, s úgy is van kivitelezve. Olyan mintha egy huszonegynéhány éves régi horrort néznél. Szerintem ez óriási pozitívum volt a film hangulatához, viszont ez kétélű dolog, mert akik nem szeretik a 80-as évek horrorfeelingjét, azok bizony a végtelenségig fogják fikázni.

A történet egy fiatal lányról szól, aki egy házat szeretne vásárolni magának, s emiatt most valahonnan pénzt kell szereznie. Így akad rá egy babysitter állásajánlatra, ami egyenesen pszichoföldre vezeti…

A film fő témáját a sátánista urban legendek szolgáltatják, fura megoldatlan ügyek, melyen talán szájról-szájra stílusuk miatt talán el is vannak túlozva, ettől függetlenül még érdekesek. A horrorisztikus jelenetek nagy része inkább az érzékek játékához kapcsolható, aztán persze kiderül mi micsoda… ki kicsoda, stb.

A költségvetés nem volt túl nagy, ahhoz képest a kivitelezés nagyon is jó volt, ismert nevekkel nem találkozunk, ismerős arcokkal még talán. Jocelin Donahue alakítása (mint Samantha) annál is dicséretesebb, mivel ő elsősorban modell… és hát tudjuk… a legtöbb modell botcsinálta színésznő lesz… ez nem az az eset.

Ezektől függetlenül nem mondhatnám, hogy a film tökéletes, a szál a közepénél egy kicsit ellaposodik, a vége pedig mintha túl gyorsan megoldódna… de ezt lehet megint csak én éreztem így… összesítve sokkal több pozitívuma van mint negatívuma.

Érdemes rá vetni egy pillantást…

8

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s