Brothers


brothers

Maga a film ötlete nem épp eredeti, de egy egész jó újradolgozás: alapját Susanne Bier 2004-es Brodre cimű filmje képezi, s persze ennek kellett egy amerikai adaptáció… talán 2 okból is… még több pénz, s az amerikaiak nem igazán szeretik a svéd neveket.

De ez nem vesz el semmit a film érdemeiből.

A történet egy család körül forog:
Az egyik fiú épp most szabadult ki a börtönből, a másik Afganisztánba tér vissza békefenntartónak, családját ismét hátrahagyva. Aztán egyszer csak sajnálatos hírrel jelennek meg felesége ajtajában: férje elesett… pedig igazából az afgán pokolban ragadt…
Ebben tényleg semmi érdekes nincs, amit eddig mondtam, de többet nem mondhatok, mert akkor meg a filmben nem lesz semmi érdekes. Inkább ismét a motívumokról fogok mesélni, ebből majd következtetni lehet a végkimenetelre: fájdalom, gyász, vigasztalás, féltékenység, bűntudat. Ez kb. mindent elmond.

A történet kiválóan van kidolgozva, s viszonylag érdekes fordulatokat vesz. A háborús témát ismét próbálják más, egyfajta dupla szemszögből megközelíteni, s egész hatásos lesz, még akkor is, ha a hócipőd tele van már csak a háború szó hangzásával is.

A film egyik pozitívumát mindenképp a nagyon erős színészcsapat képezte, mert a sztori nem igazán volt új. Az alakítások viszont egytől-egyig kiválóak voltak. Néhány név: Jake Gyllenhaal, Natalie Portman, Tobey Maguire, Clifton Collins Jr., Sam Shepard.

Érdemes vetni rá egy pillantást
9

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s