Fantastic Mr. Fox


foxy

Egyszerűen nem tudom elhinni, hogy egy ilyen animációs film sem tudta visszahozni az árát. És ezek szerint hiábavaló volt az ilyen, napjainkban egyre több filmre jellemző (Sherlock Holmes, Zombieland,…), marketing trükkökön alapuló poszterkavalkád:

foxfox1fox2

Kicsit mérges vagyok, mikor olvasom itt a bevételi adatokat, azt hiszem ez volt a legjobb animációs film amit az utóbbi néhány évben láttam… ráadásul az egész stop motion animációval volt kivitelezve, lebilincselő hangulattal és részletességgel, hihetetlen erőfeszítéssel és munkával… egyszerűen már csak emiatt is meg illene nézni.

A történet Ronald Dahl (1916-1990) gyermekkönyvéből inspirálódik, ehhez persze jön még egy adag rendezői fantázia, s az egész nagyon érdekes eredeti filmmé formálódik.

A történet középpontjában egy róka és a családja áll. Mit is csinál egy róka? Á, hát persze, tyúkot lop. Meg mást is… mindegy. De egy rókát nem lehet korlátok között tartani, egy róka, róka marad, még akkor is… ha újságíróként kell dolgozzon. ,p

Egyszerűen lenyűgöző… a történet felettébb megkapó… főleg az, ahogy az emberséget keverték az állatival, ráadásul aztán még úgy kiforgatták, hogy persze a tolvajnak szurkoljunk. Aztán még ott van az a dolog, mely végig ott fog motoszkálni a fejedben amíg nézed: Az vagy aminek születtél… elrejtheted önmagad, de attól még nem változol. Az egész persze nagyon kedves, vicces formában van felvezetve, bár néhány helyen belekerült néhány felnőttes fapoén, amit szerintem a gyerekek nem igazán fognak vágni (de nem baj, majd felnőnek, megnézik még egyszer, s megértik ,p ).

Ismét ismert színészek hangjait hallhatjuk, állati bőrben, többek közt: George Clooney, Meryl Streep, Jason Schwartzman, Bill Murray, Willem Dafoe, Owen Wilson, …

Meg kell nézni, egyszer vagy többször is

10

Reklámok

One thought on “Fantastic Mr. Fox

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s