The Men Who Stare at Goats


goat


Nagy port kavaró könyvből porkavaró filmet. Nem tudom ki lehetett az az ember, aki már csak a cím láttán is egy komoly háborús filmet várt, vagy egy sima vígjátékot. Gondolni kellett volna, hogy valami komplexebb agybántalom lesz, s emiatt nem kell fikázni.

Mint már a cím után is megtudhattuk, ennek a filmnek bizony több része igaz, mint gondoltuk volna (s ez a mondat a későbbiekben látottak alapján irtó vicces lesz).
A sztori középpontjában egy riporter áll, akit felesége elhagyott, s ezután élete sztoriját keresve Irakba akar menni. Itt fut össze Lyn Cassady-vel, akiről egy bolondnak tűnő embertől már hallott egyet s mást… még a ’80-as évekből eredő dolgokat… a szuper katona programból… ahol emberek emberfeletti képességekre tettek szert.
Ennél több iróniát egy filmtől nem is lehet várni. S nem hasat forgató röhejesen vicces, hanem az esetlen karakteres idióta fapoénos módon. Egyszerűen mintha az amerikai hadsereget, úgy ahogy van, lebohócozták volna, s bemutattak volna nekik egy nagyot. S az egészben tényleg az a legrosszabb, hogy a sztori egy része igaz, mert az amerikai hadseregnek tényleg van olyan ága mely a paranormális képességekkel foglalkozik… s ettől ez az irónia csak még hitelesebb s nem is ok nélküli lesz.

Nekem nagyon bejött ez a film, több okból is:
1. utálom a háborút s a katonaságot úgy ahogy van
2. imádom az ilyen kiforgató velős iróniát
3. a kedvenc karakán stílusú színészeim voltak benne: George Clooney, Jeff Bridges, Ewan McGregor, Kevin Spacey, s irtó nagyokat alakítottak.

Lyn Cassadyről (George Clooney)még annyit, hogy ő volt az a katona aki megölt egy kecskét … a puszta nézésével. (na itt röhögtem szét magam)

Szerintem ne hallgasson senki sem az IMDB-re ebben az esetben. Ezt látni kell.
10

Reklámok

5 thoughts on “The Men Who Stare at Goats

  1. Visszajelzés: The Men Who Stare at Goats (2009) « Filmek Kavalkádja

  2. Visszajelzés: Lista a 200 kedvenccel… | Sandorkavargat's Blog

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s