Crazy Heart


crazy


Azt hiszem, a The Big Lebowski óta ez volt Jeff Bridges legnagyobb alakítása. Ezt a karaktert mintha neki teremtették volna, s nem is szégyellte megformálni az biztos. S ugyebár meg is hozta az Oscar-t neki, amin nem is csodálkozom sokat.

A történet során Bad Blake-el ismerkedünk meg, egy kiégett öreg alkoholista Country énekessel, akire első ránézésre már csak a halál vár, előbb-utóbb, azonban történik valami… egy riporternő jön hozzá interjúra, de végül véletlenül új szint visz az életébe.

Ez csak az eleje persze, nehogy azt higgye valaki hogy leírtam az egész filmet. Mert akkor azt lehetne gondolni, valaki feltörte a jelszavamat.

De, a hülyeséget félretéve, Bridges tényleg óriásit alakít, ráadásul még az éneklést is bevállalta, nem is rosszul (csak úgy mint Colin Farrell). Maggie Gyllenhaal és Farrell pedig kiszinezik a filmet, egyiküket Bad a végtelenségig akarja, a másik pedig mindazt testesíti meg aki ő volt valamikor, s ezért még akkor sem bírja elviselni, mikor olyan ajánlatot kap, mely megváltoztatná egész életét.
A szálak tulajdonképpen nem igazán komplexek, de annál is intenzívebbek, ez a karakter bohém valójából s gyerekességéből ered.

Egyedül azt sajnálom, hogy Gyllenhaal nem kapta meg az Oscarját, mert óriásit alakít…

Nem cséplem tovább a szót, meg kell nézni…
10

Reklámok

One thought on “Crazy Heart

  1. Visszajelzés: Lista a 200 kedvenccel… | Sandorkavargat's Blog

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s