Everybody’s Fine


fine


Robert De Niro néhány utolsó filmjét elég sok kritika érte… kapott olyat is, hogy öreges, meg hogy csak a pénzre hajt… Szerintem ez egyáltalán nem volt igaz, a What Just Happened (2006) például nagyon is karakteres volt, a rossz kritika ellenére, csak úgy mint a Stardust-ban (2007) nyújtott alakítása, amit szerintem többre kellett volna méltatni. Na de mindegy, ez a múlt, aki azonban ezután a film után is kritizálja De Niro-t, az vagy hülye, vagy vak, esetleg mindkettő.

A történet: Frank Goode felesége halála után egyedül tölti monoton napjait. Egy hétvégére megpróbálja összeszedni gyerekeit, de mikor valamiért mindegyik visszamondja, rájön, hogy a felesége volt az aki összetartotta a családot, de ez most már az ő feladata kell legyen, ezért vonatra ül, s végiglátogatja őket, tudtuk nélkül.

Nagyon jó kis film ez, családról, összetartásról, vagy annak hiányáról, fájdalomról, múltban élésről, ragaszkodásról… Ami nagyon tetszett, az ahogy az apa még most is néha kicsi gyerekeknek látja mára már felnőtt utódait, vagy ahogy flashbackekbe helyezi magát.
De Niro alakítása fergeteges, Frank Goode nagyon nagy hatással lesz minden nézőre, s a kellemes mellékszereplői alakításokkal (Kate Beckinsale, Sam Rockwell, Drew Barrymore ) az egész kikerekedik. A filmet több részre is lehetne osztani, melyet egy szál fog össze. Egy szál, egy karakter, aki tulajdonképpen nem is létezik a cselekményben, s mindenki említéseket tesz róla, de még így is érezni, a család része.

Nem beszélek többet
10

Reklámok

One thought on “Everybody’s Fine

  1. Visszajelzés: Little Fockers (2010) « Sandorkavargat's Blog

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s