Amelia


amelia


Amelia Earhart a ’30-as évek egyik női úttörője volt repülési rekordok terén, az ő életének utolsó 10 évéről szól ez a film, az Atlanti Óceán átszelésétől egészen eltűnéséig.

Azonban, nem hinném, hogy ez a film igazán méltó a nevéhez. Mert nem olyan nagyszerű, mint amilyennek kellett volna legyen. A forgatókönyv pocsék, a karakterek nem elég mélyek, a köztük lévő szálak nincsenek megfelelően bemutatva, a kulcsfontosságú illetve szívszorító pillanatok egyszerűen nem hatnak a nézőre, a dátumok csak úgy sorakoznak, igazi feszültség nem tárul elénk (pedig ott van, s érzed ahol kéne legyen), s az egész, bár nem hosszú, egyszerűen unalmas lesz. Amit Scorsese The Aviator-ja elért hatás terén még anno 2004-ben, az itt teljesen elmarad.

A film talán egyetlen igazi pozitívuma néhány szép jelenet, meg a leszállásoknál lévő vicces fogadtatás (birkák, stb.).

Igazán nagy színészi alakításokat nem látunk, s ez agyértelműen a forgatókönyv hibája, az egyetlen óriási pozitívum talán Hilary Swank fiziológiai hasonlósága Amelia-hoz. A többi szereplő:
Richard Gere, mint George Putnam, Amelia férje, Ewan McGregor, mint Gene Vidal, s Mia Wasikowska (Alice in Wonderland), aki Elinor Smith személyében kap kisebb mellékszerepet.

Amit itt írtam, bizony sajnos nem csak én láttam így, a film csúnyat bukott a mozikban is. Egyszerűen sokkal jobb lehetett volna.

Meg lehet nézni, lehet tetszeni fog, de valószínűleg nem.
5/6

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s