Le Donk & Scor-zay-zee


le donk


Nyugi, nem bolondultam meg, hogy erről is írok, okkal teszem. Az oknak neve van, Shane Meadows. Az egyik legjobb viszonylag fiatal angol rendezőről van szó, aki mellesleg nekem is az egyik kedvencem.

Persze nem ez a legfontosabb filmje, sőt, még a fontosak közé sem tartozik, sőt nem is maradandó, igazán említésre sem méltó…

Le Donk egy roadie, aki nagy feladatot vállalt magára: a szárnyai alá vett Scor-Zay-Zee-ből bizony sztárt fog csinálni. Egy filmes csoport szegődik mellé (Meadows s társai- saját magukat alakítva), hogy az egyre elterjedtebb reality stílusban kövessék napjait.

Az egész nem hosszú, kb, 70 perc, dokumentumfilm stílusban. A rendező célja látszik: ezt a népbutító reality dolgot próbálja kiparádézni.

Míg Scor-zay-zee egy igazából is brit rapper, Le Donk kitaláció, Paddy Considine (tessék rá figyelni, egy nagyon nagy brit színész) alakítja, nem is akárhogyan. Le Donk katasztrofális életébe kapunk belátást, ő pedig, szerinte az egyik legvagányabb csávó a világon.

Ezt a showt egyértelműen Considine viszi, a British midland redneck megtestesítője lesz, s mintha az IQ-jából elvesztett volna vagy 50-et. Felbukkan itt még az Arctic Monkeys is közben, s az egész tényleg egy ilyen reality-s egyveleg lesz, kicsit kusza, kicsit semmilyen, néhány helyen egész jó szövegekkel.

Az akcentus persze Mindland english, úgyhogy aki csak most ismerkedik vele, az szedjen feliratot hozzá. Ajánlom.

Túl sok nem maradt mit írjak, Meadows-tól ajánlanám: 24 7 (1997), A Room for Romeo Brass (1999), Dead Man’s Shoes (2004!!!), This is England (2006!!!), ezt nem annyira, inkább csak azoknak való akik mindenre kíváncsiak tőle,

7

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s