Malice in Wonderland


malice


A múltkorában töltögettem ezt-azt, akkor akadtam bele ebbe az elég érdekes egyenesen dvd-n megjelent kis brit filmbe.

Olcsó film? eléggé. A világ legjobb filmje? Nem. Ötletes? De még mennyire.

Az Aliz Csodaországban Brit Underground megformálásáról van itt szó. Az egész úgy át lett rendezve, hogy szinte semmi sem olyan mint az eredetiben, azonban ha az alapokra koncentrálunk, mégis fellelhető benne. A karakterek legalább annyira eszementek, mint az eredeti történetben, ha nem eszementebbek… így jobban belegondolva egyértelműen azok.

Alice épp 2 fekete öltönyös ember elől menekül, mikor egy aluljáróban belebotlik egy hajléktalan nőbe, aki az időről mesél valami furát, aminek első hallomásra semmi értelme. Mikor kikeveredik az aluljáróból, elüti véletlenül egy taxis, aki épp a legnagyobb alvilági személyiség születésnapjára keres sürgősen valami ajándékot… s idő szűkében van. Ezért hát betuszkolja a kocsijába, s innen kezdődik kettejük kalandja… a lány pedig semmire sem emlékszik…

Mondtam, hogy nem sokban kapcsolódik az eredetihez ,p. De nagyon is vagány. Bár az elején az egész egy se füle se farka fejetlenségnek fog tűnni, a végére minden szépen kikerekedik. Ennek a kegyetlen, rothadt világnak a megformálása, tele olyan fura emberkékkel, akik szabályokat nem ismernek, s csak a saját érdekeiket nézik, a motívumok sokasága s színessége, komolytalansága, hangulata, színei, az eredeti angol szleng, felpörgetettsége egyszerűen bámulatos. Miután sikerülj belemélyedj, nem menekülsz. Fogsz itt mindent kapni, gazdagtól szegényen, törpén, kamion sofőrtől, prostituálttól, kukkoló arisztokratán és gyilkoson keresztül, csak bírd ki.

A színészekről: Maggie Grace alakítja Alice-t, őt leginkább a Lost imádók ismerhetik (Shannon). Nem igazán jó színésznő, de szép, s az amnéziás Alice-el egész jól megbirkózott. Danny Dyer-t külön dicséret illeti, mint Whitey, a taxisofőr, aki alvilági babérokra tör, fenomenálisat alakít, aztán az ismerős nevek között ott van még Matt King (Gonzo), és Nathaniel Parker (Harry Hunt).

Persze hibák is vannak. Leginkább kontinuitási apróságok, kicsit gyengébb pillanatok, egy kis eltúlzottság, de összességében a vízió egy magas fokát fogja nyújtani.

Sajnálatos, hogy ezt a filmet csak igen kevesen fogják ismerni, hogy nem kapott egy normális költségvetést és hogy nem jelenhetett meg a mozikban,

8/9

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s