Precious- Based on the Novel Push by Sapphire


precious


A történet középpontjában Precious áll, egy fiatal Harlem-i lány, aki már második gyermekével terhes. Az ő életével, családi állapotával, s egy ‘alternatív’ iskola által felmerülő lehetőségeivel foglalkozik ez a film.

Hát ez a film nem lesz életed legkönnyebb másfél órája, az biztos. Egy nagyon kegyetlen, kilátástalan, durva világba nyerünk belátást, amelyben én nem is tudom hogy lehet élni egyáltalán. Kicsit nehezen viseltem ezt a filmet, mert az emberi hülyeséget s durvaságot is nehezen viselem (ha hasonlít a valóságra s nem egyértelmű kitaláció), itt pedig mást sem kapunk. Maga a történet szívszorító ettől függetlenül, s a végéig azon fogsz gondolkodni, hogy ártatlan ember mivel érdemel ki ilyesmit, hogy nem mindenki indul sajnos egyenlő eséllyel a világban, s ettől függetlenül mindenkinek vannak álmai. Néhány helyen nagy hatással lesz ránk, amikor a karakter hiú álmokba menekül a fekete valóság elől. Lenne még mit írjak, de nem szeretném elrontani az élményt azoknak akik meg akarják nézni, mert innentől a film egyes részleteivel kellene foglalkozzak, s ezt nem fogom megtenni.

A színészekről:
Gabourey Sidibe s Mo’Nique fogja a hátán hordozni ezt a filmet. Mindkette fergeteges alakítást nyújtanak, Gabourney mint Precious, aki bár nem tanult, mégis viszonylag bonyolult érzelmi világgal rendelkezik, még ha nem is tudja kifejezni magát… világa belefojtotta a szót… Mo’Nique mint az anyja, aki nagyon durván viselkedik lányával, s őt hibáztatja a saját hibáiért.
A mellékszerepekben találkozunk még: Paula Patton-nal, Mariah Carey-vel, s Lenny Kravitz-al is.

A történet nagyon vagány, viszont az egész film kellemetlen s nehezen nézhető, viszont mindenképp hatásos. Meghökkentő, durva s kiábrándító dolgokkal fogsz találkozni… hangulat kell hozzá… ettől függetlenül ajánlom…

9

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s