The Fourth Kind


ufo

-UFO!
-Mi? Hol?
-Ott… ott..ottt…ittt???!!!

– fehér fény, tompa villanás, rágcsáló hangok-

-Mi?
-Mi?
-Nemtom.
– Én sem.
-Akkor menjünk haza.
-OK.

Csak viccelek. Tudom, Tudom, nem volt vicces. Nem baj. Csak azt akartam felvázolni, hogy ez a film ennyinél azért egy picit érdekesebb lesz.

Őszintén szólva nem értem az embereket, hogy miért is szidták ezt a filmet, talán azért, mert hiszékenyek, s ahelyett, hogy magukat szidnák, jobban esik mást köpködni. Ez a film bizony egy mesteri eljárás eredménye, mely tulajdonképpen marketing szempontból a Blair witch project nyomdokait követi (elhiteti a nézővel, hogy amit látni fog, az igaz), a megvalósítás szempontjából pedig a ’90-es években annyire elterjedt UFO-mániás dokumentumfilmekre hasonlít, színészekkel, interjúkkal, archív jelenetekkel s rekonstruált jelenetekkel.

A film elején Milla Jovovich s a rendező bejelentik: amit látni fogunk az igaz. S ezt akarják elhitetni a nézővel a film végéig. Minden nap jól van dokumentálva, az archív jelenetek keverednek a rekonstruálttal, s a kétszer elmondott szöveg duplán hat a nézőre. UFO-t nem sokat fogunk látni, de higgyétek el, néhány helyen fel fog állni a szőr a hátatokon.

A sztori:
Dr. Tyler még nem birkózott meg férje halálával, s a hipnotizálás sem segít azon, hogy felidézze… ki is ölte meg férjét? Ezek után még egy furcsa jelenséggel is találkozik Alaszkai kisvárosában… többen is egy fehér baglyot emlegetnek álmukban, ami nézi őket az ablakból. A dolgok csak bonyolódni kezdenek, mikor az álmokból halálesetek s eltűnések lesznek…

Elég nagy nevekkel fogunk találkozni: Milla Jovovich, Elias Koteas, Will Patton. Túl nagy dolguk nincs, de hiteleset alakítanak. Ez tulajdonképpen csak egy színész Tour de Force, mely az archív felvételek hatását akarja erősíteni, eredeti dokumentum filmben nem tudom milyen sűrűn látni ilyet.

A show-t azonban mindenképp Charlotte Milchard viszi el. Ő az akinek a nevét fél óráig kerestem a neten, mert a hitelesség érdekében szinte sehol sem tüntették fel. Ö alak-tja Dr. Tyler-t az archív felvételeken, s ha Jovovich alakítására azt mondtam, hogy jó, akkor ő isteni. Egyszerűen látszik a karakteren a rögeszme, nyúzottság, betegség, fájdalom… nagyon de nagyon hatásos lesz. Talán ezért is hitték el néhányan, hogy ez igazi is lehet akár. Remélem kicsit később megkapja majd a neki járó babérleveleket ezért.

Nem nyúzom többet a szavakat, azt ajánlom azoknak akik fikázzák ezt a filmet, hogy nézzenek meg 5 UFO dokumentum filmet előtte… aztán értékelni fogják. Ha a sztori a sima UFO elrablás is… stíluselemekben nagyon nagy.

Nekem nagyon kellemes meglepetés volt

9

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s