Edge of Darkness


melgibson


Hú, hát először is elnézést a kis késlekedésért, kicsit fejemre ült ez a bolond, ünnepekkel, stresszel és változásokkal járó valami, amit tavasznak hívunk.

De elég a bocsánatkérésből, nem ez a lényeg. A lényeg Mel Gibson. Pontosabban az, hogy végre újra az eszébe jutott, így 5 év után, ő színész (mondjuk rendezőnek sem volt rossz, az biztos). Visszatérését egy kegyetlen és gyors menetű bosszúálló akciófilmmel tette meg.

Gibson nekem mindig is a felemás színészek közé tartozott. Néhány filmjét imádtam (Mad Max 1 2, Hamlet, Forever Young, The Man without a Face, Maverick, Braveheart, Payback, What women want, ), néhányat egyszerűen el sem tudtam viselni (Mad max 3, Lethal Weapon akármelyik, Air America, The Patriot, Signs). Ettől függetlenül nagyon örültem, hogy visszatért, bár látszott, azért rajta is meghagyta a nyomát az eltelt 6 év.

Na de elég Mel Gibsonról, nem róla van szó, vallásáról, családjáról, stikáiról, vagy válásáról, hanem az Edge of Darknessről.

Thomas Craven gyilkossági nyomozó újra találkozik aktivista lányával, aki azonban mintha beteg lenne, s valamiért ideges. Aztán egy támadás során, amely első látásra ellene irányul, lánya életét veszti. Craven ezután eszeveszett hajszába kezd, hogy lánya gyilkosát kézre kerítse, s megtudja, mi is volt a támadás oka.

Az akció jó, pörgős, bár Gibson néhány helyen mintha kicsit rozsdás lenne… de azért hatásos. Ami viszont nem volt hatásos, az a sztori kialakulása. Egyszerűen túl gyorsan, a semmiből bukkannak elő dolgok, s úgy is rendeződnek le. Ez talán azért van, mert a film eredeti ötlete egy régebbi sorozatból származik. Ez a fajta cselekmény kialakítás a sorozatokra jellemző, s egy bő másfél órás filmbe kicsit másképp kellene felvezetni, de ez ismét csak az én szerény véleményem, s az akciófilmek igazi szerelmesei ezzel nem fognak kötekedni.
Aztán belekötök még egy dologba… Irtó nagy hangsúly van a szereplő bosszúján, de kevés a szenvedésén… egy kis pszichológiai játék a bosszút még édesebbé, s a filmet még élvezetesebbé tehette volna.
De abbahagytam a kötekedést, ha az egész filmet nézem, jó, olyan kicsit tipikusan amerikai krimi, de jól meg van csinálva, egészében véve kiegyensúlyozott.

Érdemes megnézni,
8

Reklámok

2 thoughts on “Edge of Darkness

  1. múltkor láttam az hbo-n a Hollywood on set-ben, kíváncsi vagyok rá. remélem, nem múlja alul a várakozásaimat 🙂
    a sztori már előre tetszik.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s