Fish Tank


fisht

Andrea Arnold egy igen kegyetlen kis brit filmet hozott össze. A neveletlenség, tanulatlanság, bunkóság, vadság, eltiport és összetört keserű álmok minden brit fokozata benne lesz.

Mia életének viszontagságaiba fogunk betekinteni, s másfél óráig egy 15 éves lány szemével fogjuk látni kegyetlen világát, mely csak bonyolódik mikor édesanyja barátja mintha túl kedves lenne hozzá…

Ez is egy kellemetlen film, mely csak undorral fog eltölteni, s akárcsak a főszereplő, te is legszívesebben elmenekülnél belőle. A kedves szó fogalma ebben a világban nem igazán létezik, s az erőszakosságtól még az is erőszakossá válik, aki igazából másnak született,s mélyebben érez.

A főszerepet Katie Jarvis játssza. Ez volt az első filmje, de az az igazság, hogy szerepe nemigen eshetett nehezére, hiszen ez a kegyetlen élet ugyanis az ő élete… egy aluljáróban akadtak rá, amint terhesen épp a barátjával veszekedett… mit is mondjunk … szép. A cselekmény lassan fog kialakulni, körvonalazódni, túl sok nem fog történni, mégis minden momentumnak súlya van.

Egy olyan világba nyersz betekintést, melyet mi nem igazán ismerünk, s hajlamosak vagyunk egyszerűen lebunkózni azokat, akik ehhez hasonlóan viselkednek, anélkül, hogy azt kérdeznénk, vajon miért? Csak legyen türelmed hozzá…

8

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s