Hachiko: A Dog’s Story


hachi


Ez a történet a hűségről fog szólni.

Lasse Hallström mindig is értett hozzá, hogy filmjeinek hangulatát erősen manipulálja, s a néző is átérezze azt, amit ő fontosnak tart, s hangsúlyozni szeretne. Ez most sem lesz másképp. Első ránézésre azt fogod hinni, hogy igen, megint egy kutyás film, Lassie hazatér meg minden, Richard Gere pedig megbolondult, hogy elvállalta ezt a szerepet. Aztán amikor az első könnycsepp kezd megformálódni alsó szemhéjad belső sarkacskájában, rájössz, ez az egész tanulságos és szívszorító, s nem volt igazad.

A történet egy egyetemi professzorról szól, aki miközben hazafelé tart, az állomáson egy kiskutyát talál, s bár először csak meg akarja keresni a gazdáját, végül a kutyus életének fontos része lesz. A történet szépsége és furcsasága viszont akkor kezdődik, amikor a professzor egy nap nem tér haza…

Kicsit hitetlenkedve olvastam, hogy ez a történet is igaz, Japánban zajlódott le, kb 1925- 1934 között, amikor is Hachiko gazdája halála után mindig visszatért a Shibuya állomásra várni. Most a kutyának szobra van, az állomás főbejáratával szemben, s a város egyik nagy nevezetessége.

Hachiko egy Akita volt. Ez a kutyafajta nevezetes emberfeletti hűségéről. Azonban ennek a hűségnek van egy kis bökkenője. Nem akárkinek szól. Állítólag egy Akita hűségét ki kell érdemelni, s ez csak azoknak sikerül, akik lélekben tekintélyesek, s a kutya felnéz rájuk.

A színészek között találjuk: Richard Gere (nagyon kellemes alakítást nyújt), Joan Allen, Jason Alexander, Cary-Hiroyuki Tagawa… a néző szívét azonban a kutyák fogják rabul ejteni (Hachi-t ugyanis több Akita ‘játszotta’, mivel természetesen nem 10 évig forgatták a filmet).

Nem maradt sok írnivaló, készíts zsebkendőt, s nézd meg.
10

Reklámok

6 thoughts on “Hachiko: A Dog’s Story

  1. Visszajelzés: Lista a 200 kedvenccel… | Sandorkavargat's Blog

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s