Defendor


defendor

És tatammm… az Ink-nél említettem, hogy néha a stúdiók nem mernek bevállalni egy ötletet, és maguk alá tesznek, mert talán túl komplikált s nem biztos, hogy megtérül… A Defendor a másik tökéletes példa rá. Peter Stebbings színész írta, rendezte, kisebb szerepet vállalt benne, minden pénzét beleölte, majd pedig a még hiányzót összeszedte, miután a stúdiók annyit mondtak neki: nagyszerű, érdekes, komplex, de sajnos…

A Defendor egy szuperhős film… egy nem átlagos hőssel. Arthur Poppington IQ-ja alig üti a 80-at, de igazságérzete hatalmas, s felveszi a kesztyűt Ipar Kapitány ellen.

Paródiának indul, erős fanyarsággal, majd pedig átmegy áldozatkészségbe, paródiából valami komolyabba. Központi karakterünk buta, banális, s naivan jó. Azt, hogy ki ellen harcol, még ő sem tudja pontosan, de ahol igazságtalanság van, oda kell egy Defendor.

A film költségvetése igen kicsiny, de nagyon jól van kivitelezve. Óriási díszletekre, s grafikára nem kellett költeni, minden meg van oldva egy iparnegyed koszos sarkain, utcácskái között, raktárházában, egy Pszichológus rendelőtermében,… ez igazán szép. Mostanában egyre kevesebb film készül így.

Aztán… elég neves kis társaságot sikerült Stebbings-nek összeszednie: Woody Harrelson, Elias Koteas, Sandra Oh, Kat Dennings.
Woody Harrelson ismét megmutatja, őt nem akármilyen fából faragták: buta lesz naiv, vicces és esetlen. Ez a karakter amennyire szimpla és együgyű, annyira bonyolult, s magas fokú beleélést igényel. Le a kalappal Harrelson, s fergeteges arcjátéka előtt. Elias Koteas lesz a gonosz piszkos zsarunk, Sandra Oh orvosolja hősünk igencsak gyengus környezetfeldolgozását, Kat Dennings pedig egy fiatal prosti lány bőrébe bújik, aki elvezeti hősünk ‘Captain Industry’-hoz, bár első látásra csak ki akarja használni a balféket…

Érdekes kis film ez, jó dumákkal, vagány jelenetekkel, egy nem mindennapi hőssel, mindenképp érdemes megnézni

10

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s