A Christmas Carol


carol


Robert Zemeckis nagyszerű rendező, ezt már mind normál, mind animációs filmek rendezésében bizonyította (Forrest Gump,Cast Away,What Lies Beneath / Polar Express, Beowulf… a 2000-es évek második felétől állt rá erősen az animációra), a Christmas Carol pedig csak hab a tortára.
Olyan mintha fogta volna Dickens történetét, s szinte egy-az egyben átültette volna (nem is akármilyen) animációs filmbe. Amikor néztem a filmet, azon sajnálkoztam, hogy nem sikerült eljussak a moziba mikor vetítették.

Mindig is szerettem a kicsit természetfeletti történeteket, s ez a Dickens történet igencsak közel áll a szívemhez, már gyermekkorom óta. Több megfilmesített változatát is láttam már (rajzfilmeket beleértve)… néhány rossz volt, néhány jobb… rám ez az animáció nagyon nagy hatással volt.

Az az igazság, hogy nem szívesen mutogatnám 5 éves kisöcsémnek, mert bizony még engem is igencsak kirázott a hideg a Karácsony szellemeinek egy-egy kísértésénél. Zemeckis nagyon jól megragadta a Dickens történetben rejlő sötétséget, s rabjává tette a nézőket.

Ismét megismerkedünk a fukar, magányos Mr. Scrooge-al, aki a Karácsony, Humbukk! mondatával híresült el a legjobban… öreg, mogorva, mindenit kihasznál maga körül, s senkivel, s semmivel nem törődik igazán, a pénzen kívül. Őt fogja megkísérteni a Karácsony három szelleme, beleverve egy kis emberséget…

No comment. Egy ilyen történetet csak szeretni lehet. Jim Carrey parádés… Mint hangban, mimikában, gesztusokban (Scrooge 5 ‘megjelenítése’ mellett még bevállalta a Karácsony 3 szellemét is). Találkozunk még : Gary Oldman, Colin Firth, Cary Elwes, Robin Wright Penn, Bob Hoskins, … hangjával (arcával) is.

Az egyetlen dolog ami nem tetszett talán… A jelen szelleme betegesen durva lett… az a nevetés még hangzott a fejemben utána… s ahogy meghal…. brrrrrrrrrrrr

Kész a duma…

9/10

Reklámok

One thought on “A Christmas Carol

  1. nagyon féltem ettől a feldolgozástól is, hiszen már tucatnyi volt előtte. de meg kell mondjam egyik kedvencem lett 🙂 imádom! nekem 10es 😛

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s