Romantikus 3 egyre (agyra) megy (avagy Leap Year, The Bounty Hunter, The Back-up Plan)


leapbountybackup


Elég egy moziszórólapra ránézni, s rá fogsz eszmélni… igen… ezen moziszezonunk csöpögős része is rettenetesen elkezdődött. Mind a 3 filmet az elmúlt 2 hét lefolyása alatt láttam, egyet moziban (The bounty hunter, unaloműzésképp), a másik kettőt pedig otthon (hála az égnek…). Mit is mondjak, kicsit különböző kiforgatott helyzetek, ezenkívül minden kb. egyre megy. Ezért is gondoltam azt, miért is ne írjak egybe róluk? Ezt vehetitek afféle összehasonlító bejegyzésnek is… bár nem teljesen az lesz… vagy miért is ne legyen az?
hahaha…

1. Történet:

Leap year: Miután hősnőnknek szerelme nem kérte meg a kezét, elhatározza, hogy utána megy Írországba, hogy egy különleges napon (febr. 29) kérje meg ő választottja kezét egy különleges ír szokás szerint… azonban Wales-ben köt ki, s egy cinikus bár vonzó Wales-i fogadóst bérel fel, hogy vigye el őt Dublin-ba… itt kezdődik kettejük kalandja… (7)

The Bounty Hunter: Egy fejvadász megtudja, hogy ex-felesége fejére különböző kihágások miatt vérdíjat tűznek ki. Édes bosszúvágytól hajtva utána ered. Azonban páratlan párosunk csak még nagyobb kavarodásba keveredik, mivel az ex-feleség egy riporternő, aki rossz helyen kutat… s ami egy könnyű elfogásnak indul, végül egy fura kalandba torkollik. (6/7)

The Back-up Plan: Zoe sikeres nő, egyetlen apró gonddal. Magánéletében nem találta meg az igazit, s már akár mérget is vehet rá, hogy nem is fogja. Azonban családot szeretne, s ezért mesterséges megtermékenyítést hajtat végre… Ki gondolta volna azonban, hogy épp a megtermékenyítés napján találkozik élete szerelmével? Ki gondolta volna, hogy a megtermékenyítés először sikeres lesz? Ki gondolta volna, hogy… úristen, ezt a nagy ő hogy fogja vajon fogadni… (6)

2. Észrevételek, benyomások:

Leap Year: Néhány érdekes jelenet, egész jó vicc, walesi meg ír sztereotípiás komédia, szokásos öntörvényű ingatag hősnő, teljesen józan ésszel ellentmondó, igazi világban hihetetlen nagy egymásra találás.Egy harmada tetszett, egy harmada elment, egy harmada pedig utálatosan nyálas volt. (5/6)

The Bounty Hunter: Kicsit pörgősre volt véve, moziban nézhető volt, bár abban biztos vagyok, hogy senkinek sem lesz a kedvenc filmje. A legtöbb karakter itt is egyfajta sztereotípiát képvisel, bár meg kell hagyni, egész viccesek lesznek a kis bosszúálló csipkelődésüktől, ami amúgy teljesen valószínűtlen ha bárki is belegondol abba, hogy eltusolt ügyek is rejlenek a háttérben (a komédia s a romantika miatt a háttér mely talán komolyabb megvalósítást igényel teljesen elveszti a hatását s komolyságát). Persze a végkimenetel itt is abszolút hihetetlen és sablonos, de hát, mi is várhatunk. Egyszer talán elmegy. (6/7)

The Back-up Plan: A karakterek legalább 3-4-szer hihetetlen 180 fokos fordulatokat vesznek, ez a filmet elég elviselhetetlenné teszi. Amúgy a komikum itt is egész jó, a romantikus rész persze istentelenül sablonos, s a mesterséges megtermékenyítéses rész csak még sablonosabbá teszi. A karakterek persze ebben az esetben is sztereotípiák, s bár egyfajta fejlődés hatását próbálják kelteni, igazából az elejétől a végéig tudni fogsz mindent… semmi igazi meglepetés nem fog érni. (5)

3. Szereplők:

Leap Year:

Amy Adams- nem játszott rosszul, viszont maga a karakter felettébb idegesítő… talán ettől lesz komikus egy kicsit, na meg persze a fura helyzetektől, amikbe a kicsit vad tájakon keveredik bele
Matthew Goode- egy egész vagány karaktert alakít, akinek a felfogása minden téren abszolút ellentétben van a kicsit hisztis hősnőnkkel… cinikus, provokatív, bár nem rosszlelkű… a komédia nagy részét az ő beszólásai táplálják majd.
Adam Scott- amolyan kiegészítője a filmnek, az ő kimértsége pecsételi meg a romantikus szál sorsát… igazából ez az alakítás olyan semmilyen… se nem jó, se nem rossz, ha jó alakítást akartok látni Scottal, nézzétek meg a The Vicious Kind-ot
(7)

The Bounty Hunter:

Gerard Butler: továbbra sem értem, miért vállalja el ezeket a szerepet, én ennél őt többre tartom… ettől függetlenül a karaktere egész érdekes volt… egy amolyan bosszúálló keserű kéjenc, férfiszemmel egész poénos lesz
Jennifer Aniston: hát én őt továbbra sem fogom jó színésznőnek tartani, ez a film pedig csak megerősíti azt amit gondoltam. A karaktere hisztis, ingatag, önfejű… amolyan tipikus 21 századi női sztereotípia
(6)

The Back-up Plan:

Jennifer Lopez: állítólag ez a film akart lenni a nagy visszatérése, hát ezt alaposan ellőtte. Nem alakított nagyot, bár a film sikertelenségét nem kell az ő nyakába varrni.
Alex O’Loughlin: az ügyeletes szerelmetes szépfiúnk… elég tipikus, macho és ügyefogyott…
Anthony Anderson: a játszótéri apuka… az ügyeletes szépfiúnk tőle ‘tanulja’ meg tulajdonképp mi is a dolgok szépsége is rendje, elég vicces módon, azt hiszem neki köszönhető a film legjobb 5 perce.
(5/6)

Akkor összegezzünk: 3 film ami nagyjából egyre megy… egy jegyet is adhatnék nekik, de azért legyen mégiscsak 3 a rend kedvéért…

Leap Year: 6/7

The Bounty Hunter: 6

The Back-up Plan: 5/6

Reklámok

4 thoughts on “Romantikus 3 egyre (agyra) megy (avagy Leap Year, The Bounty Hunter, The Back-up Plan)

 1. tök jó lett ez a poszt 🙂

  nekem eddig a Bounty Hunterhez volt szerencsém, először otthon. aztán a mozifan éjszakán is meg kellett néznem, barátnőm kedvéért 🙂
  Butler nem csak férfiszemmel egész poénos, én kifejezetten jót szórakoztam rajta (meg a karakterén).
  Nekem a sztori picit a Morganéket idézte, ott konkrétan ugyanúgy háttérbe szorul a sztori krimijellege, amitől talán még élvezhető is lett volna a film. mondjuk itt szerintem jobban sikerült ötvözni a romantikussággal, és talán ezért nekem jobban is tetszik. egynek elmegy. az meg abszolút igaz, hogy nem egy kifejezett “kedvenc” típusú film.

  a Leap year-re felettébb kíváncsi vagyok, már csak Adams és Goode miatt is, de valahogy a Back-up Plan, ahogyan Lopez sem, nem tudja megmozgatni az érdeklődésemet.. én egyáltalán nem értem, mit keres Lopez FILM-ben..

 2. hát Lopez eredtileg színésznőnek indult, s csak akkor kezdett énekelgetni, mikor a színészkarrier befuccsolt. Aztán mindig megpróbál visszatérni, de valahogy sose jön össze xD az egyetlen jó filmje george clooney-val van ,p

 3. a MInt, a kámfor jó film, de Lopez abszolút hanyagolható benne, amondó vagyok, hogy bármely másik színésznő (nem színésznőcske) hozta volna ezt a szintet minimum..
  mindegy, lényeg h nekem a Back-up Plan egy nagyon elvetemült délutáni pillanat akaratlan gyümölcse lesz, majd a jövőben 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s