Brooklyn’s Finest


finest


Antoine Fuqua (Training Day, King Arthur, The Shooter) legújabb filmje. Na ezt nevezem én zsarus filmnek.

Miért is?
Mert bizony itt mindenféle zsaruval fogsz találkozni. Lesz kiégett öreg zsarunk, aki számlálja a napjait a nyugdíjig, beépített zsarunk, aki már-már azonosul a közegével, jó zsarunk, s rossz zsarunk aki családi gondjait piszkos pénzzel igyekszik orvosolni, s ahogy gondjai növekednek, úgy növekszik meggondolatlansága s pénzéhsége is.

A történetről így kb. mindent el is mondtam. 3 fő szálon fog futni, melyek nem igazán kötődnek egymáshoz, mégis a hangulatuk s a karakterek miatt szoros összefüggésben lesznek majd egymással. Mondhatjuk, igen, zsarus filmet láttunk már legalább 100-at, ez a film mégis eredeti lesz hangulatában, a szereplőkhöz s a cselekményhez való viszonyulásában, rendezői eljárásokban. Mindenképp érdemes rá vetni egy pillantást.

A 3 központi szereplőt Ethan Hawke, Richard Gere s Don Cheadle alakítja. Nem fogom összehasonlítgatni őket, nekem úgy tűnt mind a hárman óriási beleéléssel s remekül játszottak. Ha valaki mindenképpen kedvencet akar, azt bizony a karakterek közötti különbségek miatt tudja majd kiválasztani. Fura-mód mindegyik karakter egyfajta hős-antihős poszturában jelenik meg. Őket egészítik olyan nevek a mellékszerepekben, mint: Wesley Snipes, Brian F. O’Byrne, Ellen Barkin, Vincent D’Onofrio, Will Patton, … a szereplők sokasága egy teljes, érdekes, eléggé negatív töltetű, amolyan szürke világot formál. Ez nekem nagyon tetszett, mivel én is azon a véleményen vagyok, hogy a világ nem csak fehér és fekete, hanem az érdekek sokaságának keveredése miatt igencsak… szürke. Sok árnyalatban. Fuqua is valami hasonlóra próbált meg rávilágítani ebben az esetben.

A cselekmény viszonylag lassan zajlik, mégsem vontatott, akcióban dús. Az akció, a krimi és a dráma szerelmesei is egyaránt megtalálhatják benne azt, ami ínyükre van.

Nem maradt sok írnivaló, nekem bejött

9/10

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s