Dear John


dear john


Ritkán mondom azt, hogy engem egy film megkínoz, de ebben az esetben azt kell mondjam. Az egész annyira sablonos és semmilyen volt, hogy azt már dolog volt elviselni. Barátnőm azt mondta rám az elején, már megint, hogy gonosz vagyok, mert ironizálni kezdtem (mindig ezt csinálom ha valami untat, biztos sanyarú gyermekkorom egyik védekezőmechanizmusa), aztán a végén belátta, hogy igazam van (ez is ritkaság xD).

Komolyra fordítva a szót, el sem tudom mondani, hogy ez a film hol romlott el, mivel az egész rossz volt, kb. úgy ahogy van. Azt kell mondjam, nem is tudom, Lasse Hallström hogy az életbe tudott ilyen rossz filmet csinálni.

A történet elején megismerkedünk egy meglőtt katonával, aki mintha a halálán lenne, s visszaemlékezik szerelmére, akivel otthonléte alatt ismerkedett meg…

Szívszorítóan kezdődik, mivel tudatosul benned, ezek egy haldokló emlékképei. Aztán átmegy egy tipikus romantikus csöpögős valamibe, azért, hogy a végén jól pofon vágjanak egy fordulattal, s a pofon után még a végkimenetel se legyen tetszetős. Ettől pedig a pofon csak még csípősebb lesz.

Azt hiszem, a filmek megálmodóinak be kell látniuk: a háború nem megy a romantikával. Ha megy is esetleg, az egy nagyon hangsúlyozott dramatikus közeg kell legyen, különben az egyik rész túl erős lesz, a másik pedig elveszíti a hangsúlyát. Itt a katonai rész tett mindent még jobban tönkre, főleg a fordulatossággal. A romantikus rész pedig, így férfiszemmel, lehetetlen blablabla. De hé, legalább Channing Tatum fitoktathatta irigylésre méltóan férfias felsőtestét (a kis pózer).

Na jó, ha pozitívumot nem sokat tudok, nem fogom tovább a rosszat írni, mert még valaki azt mondaná, hogy nagyon elfogult lettem.
A színészekről, röviden:
Channing Tatum: karaktere amolyan kicsit együgyű jólelkű macho fiú, persze hivatásos katona. Tatum nem a világ legjobb színésze, de ezt kell mondjam, ez a film nem miatta siklott vakvágányra.
Amanda Seyfried: igazán szép színésznő, tehetséges is, de sajnos Savannah elég tipikus karakter, így ez nem lesz egy elismerést hozó alakítás

na elég volt … Mr. Hallström, következőleg jobbat kérünk

4

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s