Peacock


peacock


Ez a film egyenlőre még csak DVD-n jelent meg, én pedig véletlenül bukkantam rá, mikor böngésztem a neten. Először nem nagy jelentősséget tulajdonítottam neki, aztán Cillian Murphy és Ellen Page neve olvastán kíváncsi lettem (mindkettőjüket nagyon sokra tartom). Nézzük hát, hogy is volt ez…

John Skillpa édesanyja halála után magányosan tengeti napjait, aktakukacként dolgozik egy bankban, s nem igazán van kapcsolata a körülötte lévő világgal. Van azonban egy titka, melyről még ő sem tud. Ez pedig Emma. Az ő alteregója. Mikor egyik reggel egy kampányvonat kisiklik, s John kertjében köt ki, a kisváros megismerkedik Emma-val, akiről azt hiszik, hogy John felesége. Emma egyre felülkerekedik, s felforgatja John magányos, kicsit agybajos életének a stabilitását…

Így első hallomásra elég érdekesnek hangzik. Viszont felemás érzéssel maradtam utána. A film egy része érdekes, s meghatja a nézőt, a másik része viszont valahogy csak úgy eltelik, hangsúlyozatlanul, unalmasan. A mellékszereplők nagyon alulfejlettek, s csak elvonják a néző figyelmét a fő szálról… s érdekes módon ettől függetlenül nagyon nagy szerepük van a központi karakter(ek) sorsában… s így az egész film veszít a hatásából.

Az egyik érdekes üzenet amit a film sugall az, hogy milyen fontos szerepe van a normális szülői nevelésnek egy gyermek életében, s hogy egy rettenetes gyermekkor milyen kihatással lehet annak az egész életére… de erről nem mondok többet. Aki megnézi a filmet, megérti, mire is gondolok.

Röviden a színészekről:
Cillian Murphy alakítja John Skillpa-t. Be kell valljam, hatalmasat alakít. A hiányos John, ahogy átmegy a fontoskodó Emma-ba, és vissza, fergeteges, aztán a két karakter tetteiből adódó kavarodás… nagyon vagány. Murphy első osztályú színész. Emma mintha kicsit emlékeztetett volna a Breakfast on Pluto-ban nyújtott alakítására.
Ellen Page- azt hittem nagyobb szerepe lesz a filmben… Csak úgy beállít a film egyharmadánál a semmiből, a gyerekkel, akiről már az első mondatnál lesül, hogy kié is… felforgatja a film összhangját, s ront rajta. Viszont nagyon fontos a végkimenetel kialakulásában… és ettől még nem lesz meggyőző. Ez egyértelműen a forgatókönyv s a rendező hibája.
Kettőjük mellett igazán neves kis csapat szerepel még ebben az eléggé alacsony költségvetésű filmben: Susan Sarandon, Josh Lucas, Bill Pullman, Keith Carradine… de ezek közül igazán csak Sarandon karaktere lesz figyelemre méltó.

Mit is mondjak így végszónak… meglehet nézni, de ne szidjatok ha nem tetszik ,p

7

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s