The Boys are Back


boys


Néha esküszöm, egy pisis kislánynak érzem magam, úgy el tudok érzékenyülni egy-egy jeleneten. Ez a film megint kihozta ezt az oldalam, még ha csak egy-egy pillanatra is.

Méltassuk hát a méltatni valót, s korholjuk a korholni valót.

Egy családi drámának leszünk tanúi, a történet középpontjában a sportriporterként dolgozó apa áll, aki második felesége halála után 6 éves kisfiával próbál meg átvergődni a fájdalmon, s teljes életet élni. Ezek mellet még igyekezni fog első házasságából származó gyermeke ottlétekor egy családot faragni.

Szívszorító szomorú pillanatok fognak váltakozni a fájdalom, keserűség, boldogság, játékosság pillanataival, egy igazi ízes családi drámát alkotva. A film egyetlen baja talán az, hogy a végére kap egy kis sablonosságot, s veszít abból a különleges hangulatból, mely egészen az elejétől a jó háromnegyedén keresztül jellemző rá.

Nagyon erősek viszont azok a pillanatok, melyek látomásosság formájában hangsúlyozzák, milyen nehéz is elveszíteni egy olyan személyt, aki igazán közel állt a szívedhez.

A főszerepet Cliwe Owen játssza, nagyon szépen. Az erőt mutató, de megtört férfivel a néző teljes mértékben együtt fog érezni. Különösen jó még George MacKay (Harry) és Nicholas McAnulty (Artie) alakítása. A két gyermek szereplő különleges érzéseket fog továbbítani a néző felé, a néző pedig át fogja érezni, mi is zajlik le a gyermek fejében különböző események hatására (elhagyja az apja, meghal az anyja, stb.). Ez azért is különösen fontos, mivel a felnőtt világ hajlamos azt érezni, hogy egy gyermek nem érzi át igazán a dolgok súlyát. Pedig ez nem így van, egyszerűen nem úgy nyilvánulnak meg viselkedésükben mint a felnőttek. Ettől függetlenül nagyon is tudják mi a helyzet.
Laura Fraser nevét említeném meg még (Katy), karaktere egy, az egész filmen végigvonuló szimbólummá fog válni.

De elég a dumából, ezt a filmet érdemes látni.

9

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s