Adam (2009)


adam


Ez a film nagyon sokáig ült a gépemen. Nem tudom miért siklott át mindig a figyelmem rajta. Aztán egyszer a szemem elé került, s szájtátva néztem végig.

Adam egy fura fiatalember. De nem ő tehet róla, hanem a betegsége. Adam ugyanis Asperger szindrómában szenved. Édesapja halála után többnyire magányosan tengeti napjait. Egészen addig amíg a szomszédjába nem költözik egy fiatal tanárnő. Ez a film kettejük fura kapcsolatáról fog szólni.

Egy igazán szép, megható, erősen drámai film. A cselekmény nem túl sietős, de nagyon érdekes, úgy a központi szál, mint a kisebb mellékszálak, melyek végül kihatással lesznek hősünk sorsára, s így az egész egy szép kört alkot. Ami nagyon vagány volt még ebben a filmben, az az Asperger szindróma megjelenítése. Nagyon részletes és szemléletes volt. Ez egy olyan betegség, amely mindennapjaink embere számára csak valamilyen pszichológiai humbuknak tűnik, már persze ha hallott egyáltalán róla. Ebben a filmben viszont meg fogsz ismerkedni szinte minden apró jellegzetességgel, s hősünk bár az elején idegesítőnek s szerencsétlennek fog tűnni, a végére bárkivel fogadok egy 10-esbe, hogy együtt fog érezni vele.

Még a színészekről:
Hugh Dancy- 2009-ben két filmben szerepelt: Confenssions of a Shopaholic (említésre sem méltandó), s az Adam. Nem tudom az elsőt minek vállalta el, lehet jobban fizetett. Az Adam-ben viszont egy fergeteges alakítást nyújt, Azt hiszem hasonlót utoljára Sean Penn-től láthattunk az I Am Sam-ben (2001).
Rose Byrne alakítja Beth-et a szép és kedves tanárnőt, aki minden hiányossága ellenére beleszeret főhősünkbe. Az ó alakítása is nagyon erőteljes.
Mellettük még 3 színésznek jut említésre méltó szerep a filmben: Peter Gallagher, Amy Irving, Frankie Faison (érdekesmód róla eddig nem sokat hallottam, pedig rengeteg filmben játszott már kisebb-nagyobb szerepeket).

Ezt a filmet látni kell.

10

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s