The Crazies


crazy1


Az 1973-ban megjelent kis költségvetésű horror újradolgozása, mely sokak szerint sokkal jobbra sikerült mint elődje. Speciel az elődjét nem láttam, szóval erre nem tudom mit is mondjak, ezért inkább elmondom nekem milyennek tűnt ez a másfél óra, függetlenül elődjétől.

Egy kisvárosba kalandozunk, ahol a sheriff furcsa események sorozatával találja szemben magát. Az emberek először bolond ámokfutásba kezdenek, később pedig hullani fognak mint a legyek. De vajon mi okozhatja ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget?

Meg kell valljam, ez nem egy tökéletes film, de nagyon is jó próbálkozás. A cselekmény erősen siettetett, egy percre sem hagyja nyugodni a nézőket, s elég kemény jelenekkel szembesít. Más szóval, tökéletes a hangulata egy kis esti borzongáshoz, irtózathoz, felforduláshoz.

Más szempontból megfigyelve azonban hagy némi kívánnivalót maga után: a cselekmény néhány helyen nincs elég jól feltárva, egy-egy rész, amely talán fontos lehetne nem kap elég hangsúlyt (katonák). Van itt még egy-két már-már szinte bakiszerűen gyengére sikeredett jelenet (autómosó, nukleáris robbanás?), de ez ne vegye el senki kedvét sem tőle, érdemes megnézni. Az akciójelenetek jók, a szenvedés érezhető lesz, vér és undormány pedig lesz bőven.

A főszerepet Timothy Olyphant játssza, az egészet véve nem rosszul, bár néhány résznél mintha nem lett volna elég a spiritusz. Radha Mitchell alakítja hősünk feleségét, amolyan egész nézhető módon. A prímet számomra itt Joe Anderson (Control, Across The Universe, …) vitte, ő a sheriffhelyettest alakítja, aki mindig jókor jó (vagy rossz, ez relatív) helyen van. Tőle egy betegesen erős alakítást láthatunk, melynek minden pillanata, akárcsak a karakter minden egyes megmozdulása, betegesen hatásos lesz a nézőre, s kulcsfontosságúvá válik a film során.

Nekem két jelenet tetszett igazán, hogy a negatívumok után talán meghozzam egyesek kedvét: az egyik a bonctermes,a másik pedig a villás öldöklés ,p

Ez nem egy agyalós film. Érdemes adni neki egy esélyt, csak azért is, hogy egy kicsit felállhasson a szőr a hátatokon.

A kisvárosból nincs menekvés…

8

crazy2

Reklámok

2 thoughts on “The Crazies

  1. ájj. na mondom, ha már itt is felbukkant, elindítom és megnézem végre.. nem összekevertem a Carriers-szel? hülye címek..

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s