Clash of the Titans


titan


Még egy újradolgozás. Az eredeti Clash of the Titans 1981-ben jelent meg, s a klasszikus filmgyártás minden alapszabályát híven követi, fantasztikus film. Ezzel szemben utódja a modern közönség miatt igencsak modern irányelvnek lett a híve. Látvány, akció, egyszerű karakterek, kevés és igencsak morcos mondat. S a rege pedig minden varázsát elveszti…

Ha a véleményem kérditek, azt sem tudom mit mondjak, egy harmadát utáltam, egy harmadát szerettem, egy harmada meg csak úgy elment.

Az első dolog ami felettébb, rossz, az az ahogy eltér a görög regéktől. Perszeusz hősies énekét kellene kövessük, ehelyett Perszeuszról szóló fantáziadús hazugságot kapunk. A mítosz teljesen át lett írva, amolyan, á ide még egy karaktert, fitoktassuk az animációt, á ezek a görög hősök annyira 500 Kr. előttiek, ezt nézzétek nyomikák, ez 2010! Ha Öcsike ebből írja kilencedikben az irodalom kisdolgozatát, bizony nagyon csúfondáros jegyet kap rá, s a tanárnő is ironikusan fogja kérdezni: Clash of the titans? Máskor inkább olvassál…

De ez csak egy dolog. Ott van még a nagyon sok belassított pózolós jelenet, a skorpiós rész (o_O), Sam Worthington összehunyorított szemöldöke, mely, bármi is történjen, úgy marad. Aztán a sztereotípikus istenek, akik tulajdonképpen egy-egy tulajdonságot képviselnek csak. Talán Zeusz kettőt. De itt abbamarad. A görög istenek ennél sokkal színesebbek és érdekesebbek.

Akkor jöjjön a jó: az animáció vagány, az akciójelenetek jól vannak kivitelezve, a cselekmény gyors, s egy percig sem lankad, és kb. ennyi.

Nagyon neves stábot szedtek itt össze: Sam Worthington, Liam Neeson, Ralph Fiennes, Gemma Arterton, …, de valahogy egyikük sem tud segíteni a kritikán aluli forgatókönyvön.

Nem maradt mit mondjak: ha no brainer akciót akarsz, nézd meg ezt, ha igazi filmet, ajánlom az 1981-es verziót. Néztem interjút a színészekkel a premier előtt, s színészektől szokatlan módon az egekig magasztalták a filmet. Már ott éreztem kicsit, itt bizony van valami bökkenő. S volt is.

Ahogy mondtam, egy harmadát szerettem (9) egy harmada elment (5/6) egy harmadát utáltam (3), szóval:

6

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s