How to Train Your Dragon


dragon


Ennek az animációnak még csak a gondolatától is irtóztam az elején, már csak címet olvasva. Ok, még egy sárkányos rajzfilm, vad sárkány, aztán jön valami gyerek, s megszelídíti, s bla bla bla. S bár valamennyire igazam volt, az egész olyan szépen volt a nézőnek adagolva, hogy azt mondhasd: WOW. Barátnőm ötlete volt, menjünk el rá moziba, én, hát nem is tudom, végül persze elmentünk. S csillogó szemekkel jöttem ki onnan, s csak annyit tudtam mondani, hol lehet sárkányt venni?

Cressindra Cowell egyik gyermekkönyvét keltették életre ebben a filmben, eszméletlen módon.
A történetben Hiccup-al ismerkedünk meg, aki egy viking városban él. Minden városnak meg van a maga gondja: tolvajok, ragadozók, patkányok, Hiccup városának más ellenség jutott: sárkányok. S bár Hiccup mindent megtesz, hogy apja nyomdokaiba lépjen, s igazi hős legyen, szalmaszál termete s ügyetlensége miatt a vikingek csak jót nevetnek rajta. Történetünk akkor kezdődik el igazán, mikor Hiccup egy sárkánytámadás során lelövi tákolmányával a híres Night Fury-t ….

Az animáció hibátlan, a repülős jelenetek pedig 3D-ben eszméletlenek. Ezt tegyük össze a jól kitalált, vicces, kissé esetlen karakterekkel, az igazán hatásos, fordulatokban s érzésekben gazdag cselekménnyel, s valami fantasztikus hatást kapunk. Egyszerűen minden perce élvezetes.

A vikingek bemutatása egész érdekes ebben az esetben: míg a The Secret of Kells-ben a kegyetlenség megtestesítői voltak, itt az erő, esetlenség, kedvesség, s a harcvágy megtestesítői lesznek, igazi hús-vér karakterekként hatnak. Mondjuk ez egyáltalán nem olyan, mint amilyenek az igazi vikingek voltak, de istenem, ne felejtsük el, ez az animáció legfőképp a 12 éven aluli korosztályt célozza.

Persze itt is ismert színészek hangjaival találkozunk: Jay Baruchel, Gerard Butler, Craig Ferguson, America Ferrera, Jonah Hill, Christopher Mintz-Plasse,…

Ami nagyon vagány volt még: hogy a történet kerek legyen, a sárkányok világára, tulajdonságaira is nagy hangsúly volt fektetve. Intelligens lényekként hatottak, bár az elején, mint ahogy a vikingek sem tudnak semmi pontosat róluk (a nagykönv utasításai :)) ), úgy mi is csak szörnyeknek tekintjük őket.

Ismerkedjünk meg tehát a rettenetessel:

Az undorító Gronckle:

dragon1

A csúfságos Zippleback:

dragon2

A szörnyűséges Terror :)) :

dragon3

A rémséges Rémálom:

dragon4

A halálos Nadder:

dragon5

És a legeslegveszedelmesebb mind közül, a Night Fury, amit élő ember még nem látott:

fury

Ezt muszáj látni, és csak szeretni lehet.

Nagy 10

Reklámok

4 thoughts on “How to Train Your Dragon

  1. Hello Sanci! jöttem tippekért, mit nézzünk meg most szombat, vasárnap 🙂 egynek már is jó lesz ez a kis Sárkányos animáció. Kellemes hosszú hétvégét Neked és az olvasóidnak is!

  2. Visszajelzés: Legend Of The Guardians-The Owls of Ga’Hoole (Az őrzők legendája-2010) | Sandorkavargat's Blog

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s