Chloe (2009)


chloe


Még egy nagyon jónak beharangozott, aztán amolyan felemásnak sikeredett filmélmény.

Egy orvosnő biztosra véli tudni, hogy férje (sikeres egyetemi tanár) hazudozik neki, s megcsalja. Erre bizonyíték elhidegült házasságuk is, mely egykoron szárnyalt, s teljesen elválaszthatatlanok voltak. Igazi bizonyítéka nincs, felbérel hát egy fiatal prostituáltat, aki majd beszámol neki a részletekről…

Nagyon jól indul, s a film közepéig teljesen hihető. Különösen érdekesek s ‘ízesek’ azok a leírások melyeket Chloe nyújt Catherine-nek a férjével történt kontaktusokról. A két nő közötti vonzás s taszítás is szépen érezhető lesz. Chloe mintha felnézne Catherine-re, Catherine szimpátiát érez a szép lány iránt, sajnálja valahol, de aztán eszébe jut, hogy ő fizeti, hogy férjét elcsábítsa, emiatt pedig néhány helyen igencsak rútul bánik vele. Aztán a film közepén egyszer csak minden a feje tetejére áll, s átmegy a megszokott teljesen átlagos kavarós tragikus kiszámítható drámába. Ekkor gondoltam én, hogy egy szép kezdés után milyen csípősen pofán is lettem verve.

A színészi alakításokkal nem volt baj, jók voltak. Úgy Julianne Moore (Catherine), mint Amanda Seyfried (Chloe), Liam Neeson (David), vagy Max Thieriot (Michael). Egyszerűen a szépen induló cselekmény a végére amolyan szappanopera szerűen túlbonyolódik, s a legátlagosabb megoldást látjuk majd, amit csak el lehetett volna ennek a filmnek képzelni. Lehet egyesek erre vágytak, szerintem viszont valami szebbet érdemelt volna.

Más nagy kivetnivaló nincs. Az igazság az, hogy már csak az első fele miatt is érdemes végignézni. Ja, és ne 7 évesek társaságában nézd, mert néhány helyen erősen vigyorognának… aztán másik héten a tanítónéni már nem annyira ,p

7/8

Reklámok

2 thoughts on “Chloe (2009)

  1. Nekem nagyon tetszett!!
    Pláne mert van benne leszbikus vonal,de alapvetően jó koncepció,fordulat stb. Julianne Moore pedig egyenesen fantasztikus.Én csak ajánlani tudom!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s