The Wolfman


wolf


Sajnos nem jutottam el a moziba amikor vetítették, emiatt elég sokat kellett várnom mire sikerült megnézzem. S mit is mondjak: tetszett, csalódtam… igazából úgy egyik sem. Egy egész jó remake (az 1941-es kultuszfilm mai verziója), azonban sok helyen nem ér fel trailerek s a sikeres marketing keltette elvárásokhoz.

Lawrence Talbot (Benicio Del Toro) testvére halála után visszatér szülőföldjére, a szülői kastélyba. Miután elkezd kutakodni testvére irtózatos halála körül, mikor a vándor cigányok (akik véletlenül románul beszélnek o_O, dikk moré) javasasszonyát faggatja, a táborra egy fenevad támad, mely végül megharapja… s az átok még csak most kezd beteljesülni…

A film hangulata fantasztikus. az a sötét, szürke színtelen táj, a nyers emberek, azt kell mondjam, hogy a farkasember igenis Angliába való. Az animáció szép, mást nem lehet mondani rá, mostanában az már ciki lenne, ha egy nagy költségvetésű filmben rossz lenne az animáció. A cselekmény egész jó, azonban a párbeszédek rosszak, ráadásul elég kevés van belőlük, s a karakterek közötti viszonyok nem alakulnak ki megfelelő mértékben. Darabolós jelenetek vannak bőven, amolyan tipikus csapkodós horror stílusban. Ez nagyon passzol a régebbi horror filmek hangulatához, még egy pozitívum.

A színészek:
Benicio Del Toro, egész jó, de nem elég jó ahhoz, hogy felülmúlja a film bakimutatóját. A karakter nagyon száraz, s bár múltja kísérti, s még szerelembe esik, a kusza forgatókönyv nem engedi, hogy igazán kibontakozhasson.
Anthony Hopkins- azaz Sir John Talbot, hát tőle többet vártam. Ez a karakter annyira átlagos volt, hogy az már néhány helyt fájt. De legalább annyi, hogy egy igazi angol színész testesítette meg legalább a maradi angol mogorva földesurat
Emily Blunt- ő lesz farkasemberünk szerelme… a szerelmi szál megint csak kusza volt, így Blunt alakítása sem bontakozott ki igazán.
Hugo Weaving- Abberline, a Scotland Yard felügyelője. Az ő karaktere amolyan igazi fásult angol élmény lehetett volna, ha kicsit nagyobb hangsúlyt kap, s nem csak az üldözés főeleme lesz. Weaving nagyon passzolt ebbe a szerepbe.

Az az igazság, hogy ha ez a film még fél órával meg lett volna toldva, akkor talán sokkal jobb lett volna. Így egy hangulatos, jól kivitelezett, de cselekmény szempontjából viszonylag átlagos horror volt. Ettől függetlenül élvezhető, s érdemes megnézni.

7/8

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s