Heartless (2009)


heart


Hallottatok róla? Gondolom nem valószínű. Az igazság, ezelőtt két héttel nekem sem volt halovány lila gázpárám sem arról, hogy ez a film egyáltalán létezik. Kíváncsiságból szedtem le, s néztem meg még aznap éjszaka (mert ugyebár este újabban senkinek sincs ideje filmet nézni, így a filmnézés nálam mostanában igencsak az alvás rovására megy ,p). Az IMDB-n felemás visszajelzést kapott, az az igazság, számomra is ködös volt egy-két helyen s igencsak megmagyarázhatatlanul vontatott, hihetetlen kötésekkel a film elemei között, de így visszagondolva, a vártnál pozitívabb élményt nyújtott, s egy-két helyen nagyon is élveztem (ami ebben a stílusban elég ritka az én esetemben).

Miről is van szó:

Jamie egy félszeg fiatalember, furcsa viselkedése a májfoltnak köszönhető, mely születésétől kezdve csúfítja. Jamie élete teljesen felborul, amikor felfedezi, démonok garázdálkodnak London utcáin, majd édesanyja is az áldozatukká válik…

A valóság keveredik főhősünk pszichés képzelgéseivel, az ördögi a jóval, hatalmas belső vihart kavarva… úgy Jamie, mint a néző egész világa kezd majd a feje tetejére állni, de a végkimenetel úgy ahogy, helyrehozza a filmen eluralkodó zavartságot.

Ami tetszett: bizonyos fokú eredetiség, a büdzséhez képest jó grafika, intelligens megvalósítás, érdekes történet, szép pszichológiai fejlődés, misztikum, a romantikus szál.
Ami nem tetszett: néhány helyen nagyon túl lett kavarva, s egy-két perc eltompul s unalmassá válik.

A színészekről: Angliai szinten véve nagyszerű kis csapatot hoztak össze, s igen, az alakítások kivlóak voltak. Néhány név: Jim Sturgess (21, Across The Universe, Fifty Dead Men Walking, …), Timothy Spall (őt nem kell bemutatni, cameo), Noel Clarke (Adulthood, Kidulthood, …), Eddie Marsan (az ő része nagyon ötletes volt, az ördögi üzletember), Joseph Mawle (elég ismert sorozatszínész), …

Érdemes rá vetni egy pillantást…

8

Valami új. Egy kis kérdés, lássuk a véleményeteket ,p

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s