Crossing Over (2009)


crossing

Ez a film a bevándorlókról fog szólni. Mint tudjuk, az A.E.Á-ban elég sok az illegális egyén napjainkban, s igencsak nehéz az emigrálni vágyó ittenieknek letelepedési engedélyt szerezni. Itt most azonban azokról van szó, akik már eljutottak az esélyek szivárványos hazájába, de ott is szeretnének maradni. Ez pedig a vártnál nehezebb feladatnak bizonyul.

Ez egy elég nehéz film, óriási negatív töltettel, mely igencsak fanyar szájízzel hagyja a nézőt. Sok helyen lapos egy kicsit, néhány helyen viszont igazán izgalmas, elgondolkodtató és szívszorongató.

Harrison Ford arca kb. jó egy hónapig tartott vissza attól, hogy megnézzem ezt a filmet, így utólag viszont sajnálom, hogy nem néztem meg hamarabb. A cselekmény több szálon fut, melyet tulajdonképpen az ‘amerikai álom ‘ tart össze. Hőseink más-más ország szülöttei, különböző háttérrel rendelkeznek, azonban hasonló erősségű megpróbáltatásokon mennek keresztül. Lesz egy arab szál, mely a kitoloncolásról szól, egy mexikói, egy ausztrál, egy koreai, plusz még egy gyilkosság is megoldódik.


A színészekről:

Harrison Ford: Egy bevándorlásos zsarut alakít, akinek egy kicsit elege van abból amit csinál, s valahol undorral szemléli, hogy a rendszer milyen undokul bánik azokkal, akik nem olyan szerencsések mint azok akik ott születtek. Talán ezért próbál meg segíteni egy mexikói nőn… a többit nézzétek meg. Harrison Ford-ot nagyon nem kedvelem, de ez egy jó alakítás volt. Thumbs up!

Ray Liotta– egy másik nagyon erős alakítás. Az ő történetét már nem fogom elmesélni, mert akkor nem nézitek meg a filmet.,p Ő lesz a kihasználó, aki ráadásul még hiú álmokba is ringatja magát.
Jim Sturgess – egy fiatal ausztrál zenészt alakít, aki zsidó gyökereit próbálja meg kamatoztatni a letelepedés érdekében. (őt egyre több neves filmben láthatjuk az utóbbi időben, tessék figyelni)
Cliff Curtis– Harrison Ford társa, az ő karaktere a legfurcsább az egész filmben, hiszem bevándorlóból bevándorlásügyi rendőr lett, így mindkét fél sztoriját tisztán látja. Curtis pedig egy nagyon nagyot alakít a film folyamán.
Alice Eve – az ő neve is egyre több helyen tűnik fel az utóbbi egy-két év folyamán (Sex and the city 2, She’s out of my league), ennek a filmnek pedig ő lesz a szexuális áldozata ,p egy ngyon erőteljes része van a filmben, tessék odafigyelni rá
Mostmár nem kezdek el mindenkit felsorolni, mert akkor sohase lesz vége, íme, még néhány név:
Ashley Judd, Alice Braga, Summer Bishil, Justin Chon, Jacqueline Obradors, Marshall Manesh, …

Szerintem mindenképp érdemes megnézni, de vigyázz, nem fogja kellemesebbé tenni szürke kicsi estédet.

8/9

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s