Grown Ups


grown


Sokan kezdik azt mondogatni, hogy az Adam Sandler nevével fémjelzett filmek kezdenek ellaposodni. Nincs igazuk, vagy igazuk van, nem mindegy? Annyi biztos, hogy filmjei más irányt kezdenek venni (már jóóó ideje), s a ‘hülyegyerek esti szórakozásából‘ kezdenek átmenni valami ‘kellemes családi estébe‘.

Így van ez a Grown Ups-al is. Egy amolyan kellemes, nyugis, csendes, közepes, szürke vígjáték, melyet megnézel, mosolyogsz egyet-kettőt, levonod a tanulságod, aztán pedig mész tovább dolgodra. Rossz lenne ez? Szerintem nem. Mindenki azt várja mostanában, hogy egy film megbotránkoztasson, felforgassa elmédet, borzongást vigyen ereidbe, könnyes hahotázás közepette verjen le az ágyról, s ha ilyet kapsz, mondjuk mint a Grown Ups, nézel, hogy ok… és? s kezdesz fikázni….. mert nem tette élvezetesebbé unalmas kis életed, ráadásul azt hangsúlyozza, hogy unalmas kis életed unalmas kis életed fog maradni, s a gyerekkorod lesz a legkellemesebb része. Pofánverés? Az ám. De ezt pont én magyarázzam el neked, én? akinek az egyik hobbija, hogy blogra irkál? Inkább térjünk a következő gondolatra…

A sztori?
Nem nagy dolog… egy kisiskolás bajnokságot nyerő csapat tagjai (s persze jó barátok is) újra összekeverednek egy hétvégére egykori edzőjük halála után.

Vélemény?
Olyan felemás, mely a pozitív irányba húz. Kellemes, családias, nosztalgikus volt a hangulata. A dumák általában jók voltak, néhány poén kegyetlenre sikeredett, néhány ügyetlenre, néhány pedig… egész jóra. Az amerikaias nagyzolás itt is megvolt, de ez már sok esetben természetesnek vehető. Kb. ennyi lenne… eltelik vele egy este, s igazából nem fogod megbánni ha megnézed.

A színészekről…
Komédiás körökben nagyon is neves a bagázs.
Hogy az elején kezdjem:
Adam Sandler, Kevin James, Chris Rock, David Spade, Rob Schneider. Egy nagyon is egységes csapatot alkottak.
Női részről megemlíteném Salma Hayek-et, aki az évek múlásával csak szexibb lesz (uhhh ez olyan sablonosan hangzott, hogy már meg is bántam, hogy leírtam), s Maria Bello-t, aki még azt is bevállalta, hogy egy 48 hónapos gyereket szoptasson.
Mellékszerepben találjuk ég Steve Buscemi-t, amolyan ügyeletes szerencsétlenként.

Elég a szóból.
Jó közepes.

7/8

Reklámok

2 thoughts on “Grown Ups

  1. Hát nekem elég nagy csalódás volt a film. Végig vártam valamire, amit nem kaptam meg. Vártam, hogy történik valami. Úgy éreztem, mintha kitaláltak volna pár poént és azok köré írtak egy történetet, ami szerintem baromi sablonos és unalmas lett. Amikor az elején a fiatalok kosaraztak, már láttam lelki szemeim előtt, hogy lesz visszavágó a film második felében és lám, így is lett. Kínomban el is tekertem azt a részt. Ha nem operált volna a film ennyi szereplővel, akkor lehet működött is volna a dolog. Így sajnos azt éreztem, hogy mindenkiből kapok egy keveset és baromira nem érdekel a sorsuk. A karakterek pedig jól ki lettek találva. Hogy valami pozitívval zárjam a mondandómat (persze nem ezzel a filmmel kapcs.:D), megnéztem az 51-es bolygó c. animációs alkotást és azt kell, hogy mondjam, rég szórakoztam már ilyen jót filmen 😀

  2. Engem jó passzban kapott el, téged nem annyira… ilyen ez a popszakma. 🙂 Amúgy egyetértek veled abban, hogy poénok köré írták a történetet. Mostanában legtöbb vígjáték így születik.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s