The Runaways


joan


Mindenki kiabálja: I LOOOVEEE ROCK’n ROllllll…. aztán pedig mormolja a következő sort… van aki jobban, van aki bikicsunájosan… vegül pedig még egy-két sör után mindenki boldogan összeesik. Ez az este is bevégeztetett.

Ez a film is valami hasonló. Egy Biopic a 70-es évek hírhedt tinibandájáról a The Runaways-ról. Tudjátok, Joan Jett és társai.

Mit is mondjak erről a filmről? Kb. olyan, mint a zenebiznisz. Semmilyen. Van itt néhány zaklatott háttérrel rendelkező kislány, akik egy szemfüles producer segítségével az egekbe emelkednek, majd csúfosan elbuknak, különböző hatások mellékhatására. Az emelkedős része még ok volt. Nem tudom miért, nekem a top nem magaslott ki (talán így is kellett lennie, ugyanis a banda rövid életű volt). A bukáson viszont óriási hangsúly volt, s valahol negatívan töltötte fel az egész addigi órát. Aztán pedig ott volt a végkimenetel, amit nem árulok el, de csak ott néztem, hogy ennyi? S ennyi volt. Ez a film nem volt elég. Valami mintha hiányzott volna belőle. Az a legrosszabb, hogy a The Runaways (s itt a bandára gondolok) kb. annyira nem érdekel, hogy nem tudom megmondani, hogy mi hiányzott, még csak utána sem olvasok, hanem egyszerűen átsiklok rajta. Remélem megbocsájtjátok nekem ezt a felszínességet.

A szereplőkről:
Kristen Stewart – Joan Jett-ben tízszer akkora energia volt (van), mint abban az ismét fásult alakításban melyet láthattunk tőle. Zaklatottság megvolt, hírnév, szenvedély megvolt, közönségesség meg volt, egyedül a varázs hiányzott.
Dakota Fanning – az a varázs ami Kristen Stewart-nál hiányzott, azt meg lehetett találni Fanning-nél. Ez egy vagány alakítás tőle, kapjátok fel a fejeteket.
Michael Shannon – kicsit túljátszott volt, de mindenképp hatásos. Ő volt maga a popszakma.

Itt van még a Cherrybomb,   hogy tudjátok behatárolni a film hitelességét…

Az igazság? Nem tudom. Egyszer meg lehet nézni, de nem lesz életed filmje. Amolyan tipikus ‘ilyen ez a pop(rock)szakma’ film Joan Jett nevével s a Cherrybomb dallamával fémjelezve. Ugorj neki, s maglátod mi lesz a véleményed.

7

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s