Mary and Max (2009)


mary

Egy nagyon fura történettel fogtok megismerkedni ha Mary and Max a kezeitek közé kerül. Két teljesen különböző ember éveken átívelő levelezésével (1976- 1998), életük furcsa, mégis monoton, szerencsével s inkább balszerencsével tarkított tekergőzésével. Hőseink hasonló körülmények között élnek (a társadalom alsó rétegében), más kontinensen, Mary 8 (30) éves ausztrál (kis)lány, Max pedig egy 44  (62) éves new yorker. Mindketten magányosak. Egyiküket sem nézik semmibe.

A történet nagyjából ennyi lenne. Igazából az ismertetők alapján én valami erősebbet vártam. A filmnek meg voltak az erős meg a gyenge pontjai is, íme:

erős pontok: nagyon szép animáció, a színek hangsúlyos használata, jó szinkron, ötletes dumák. Hűen mutatja be azt, hogy az élet lehet kiábrándító még akkor is ha az ígéret földjén él az ember. A mindennapi élet monotonitásának kicsit erős, de hatásos bemutatása.

gyenge pontok: az Asperger szindrómából nagyon sokat kaptunk az elmúlt egy-két évben, fojtó légkör, néhány helyen ellaposodik a történet, hiányoznak az ívek, a kiábrándultság s a ‘nincs menekvés’ érzés túlerőltetettsége. Idegesítő gyerekesség. Agybetegségek. A Narrátor (mindig is bajom volt a narrátorokkal, személytelenné teszik a történetet). …

Híres személyiségek hangjai fognak fületekbe csengeni, mint pl. :
Toni Collette – felnőtt Mary
Bethany Whitmore– kicsi Mary
Philip Seymour Hoffman – Max
Eric Bana – Damien
Barry Humphries – Narrátor

Ha már szót ejtettem a szép animációról, kukk ide: 🙂

mary3
mary2

Szerintem érdemes rá vetni egy pillantást, de igazából egy nehéz, türelmet s hangulatot igénylő alkotásról van szó, szóval ne csodálkozz ha esetleg nem nyeri el a tetszésed.

7/8

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s