Inception


inception

Na ez a film is már két hónapja ül kicsi filmes listámon. Elmentem moziba azzal a kétségbeesett gondolattal, hogy bizony valószínűleg életem egyik legjobb filmjét fogom látni. S igen, a film nagyon is jó volt, teljesen lekötött arra a két és fél órára, az effektusok vagányak voltak, a sztori kellőképp de mégsem túl bonyolult, s összességégében egy nagyon jó filmet láttam, mely megérte a jegy árát. De… az a plusz hiányzott. Ennél már sokkal jobbat, agyremegtetőbbet is láttam. De volt benne egy semmire sem jó rész, ami mintha a James Bond-ból szedtek volna, de volt benne egy kísértő szerelmi szál,… aminek a megoldása nekem fanyar szájízt hagyott.

De még nem mondtam el miről is van szó a filmben… Mr. Cobb egy világszerte körözött tolvaj, aki különleges közegben dolgozik… az álmokon keresztül. Ez az egész olyan mint a filmrendezés. Összehoznak egy álmot, beletesznek egy embert, s aztán kiszedik belőle amit akarnak. Meg van a forgatókönyv, mindenkinek a szerepe. Most azonban Cobb élete feladata elé lesz állítva… nem lopni kell az álomból, hanem ültetni azt. Bogarat a másik fejébe. Cobb most tisztára moshatja nevét, de akár bele is halhat…

… összehozzák nekünk a tökéletes álommanipuláló színészcsapatot, s kb. 6 szálat ültetnek egybe. 5 a valóságtól egészen Cobb kísértő múltjáig, s itt a végén pedig összekavarodik a hatodikkal, mely a másik ötből négyet akarva-akaratlanul, de mindig tönkretett. Az egész érdekes és látványos, de ahhoz képest mennyire világkavarónak lett minősítve, néhány furcsa effektuson (mely tudatosítja bennünk, hogy álmodunk) s az idő relatív folyásán kívül csak 3 relatív rövid akciófilmet kapunk, meg egy drámát, a képzeletben összekapcsolva, egy olyan végkimenetellel, amin csak felkiáltsz, hogy haha. Az az igazság, hogy az első két részét nagyon is élveztem, s a film a végéig korrekten volt kivitelezve, csak a második fele már nagyon amerikai lett.

A színészekről? kell de valamit is írni? itt vannak a nevek, ezek a nevek egyenlőek a copyrighttal:
Leonardo DiCaprio, Joseph Gordon-Levitt, Ellen Page, Tom Hardy, Ken Watanabe, Dileep Rao, Cillian Murphy, Tom Berenger, Marion Cotillard, Pete Postlethwaite, Michael Caine, Lukas Haas,

KB. 160 millió dollár. Ennyibe került, persze már a háromszorosát vissza is hozta. (De nem közelítette meg a The Dark Knight sikerét). Jó marketing? Jó Rendező? Korrekt film? Kész a recept.

Azt vitatni nem kell, hogy Christopher Nolan nagyszerű rendező, ez is egy vagány film lesz, sokakat el fog varázsolni, csak én vagyok az aki itt rinyálok, mert nekem nem forgatta úgy fel a kicsi világomat, mint anno a The Dark Knight , Memento, vagy a The Prestge (Nolan-tól),vagy mondjuk A Sweeney Todd, vagy mostanában a Scott Pilgrim vs The World. Ennyi.

Ettől függetlenül a jeggyel korrekt kell hogy legyek, mert eszméletlen munka volt mögötte.

Jegy: 9/10

incep2

Reklámok

One thought on “Inception

  1. Előző héten néztem meg én is a filmet és szerintem is teljesen rendben volt! Egyre ritkábban találkozom ilyen jól összerakott filmekkel, eredeti történettel. A pontszámoddal is nagyjából egyetértek. Biztos újra fogom még nézni:)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s