The Expendables


exp

Fantasztikus mi tud születni Sly Stallone fegyverropogásos agyából. Szedjünk össze annyit a hollywoodi izomkötegből amennyit csak lehet, s kell nekünk vér, csonttörések hangja, jó tánckoreográfia, egy viszonylag semmilyen sztori, néhány ironikus mondat. Eszméletlen bodycount. Kész a nyár egyik legsikeresebb akciófilmje.

Stallone eredetileg az igazi hardcore arcokra gondolt, mint Steven Seagal és J.C.V.D., de ők az istennek sem akartak kötélnek állni. A szovjet isten, Dolph Lundgren örömmel elfogadta a felkérést, csak úgy mint Schwarzi, aki politikai tevékenysége miatt azonban nem tudta művérbe mártani kezeit, s ezért csak egy ks cameot vállalt, csak úgy mint Bruce Willis, aki bár másfele volt elkötelezve (RED), de egy pár perces cameot bevállalt. Stallone Chuck Norrisra nem is gondolt, mert tudva tudott tény, hogy mr. Norrisnak két ráncfelvarrás között semmire sincs ideje.

A mag azért összeállt. Jason Staham, Jet Li, Eric Roberts, Mckey Rourke, Dolph Lundgren. A többi szerepet pedig megtöltötte nehézfiúkkal: Steve Austin, Randy Couture, Terry Crews, Gary Daniels.

A sztori? Hát a sztori nem lényeges. Egy zsoldoscsapat feladatot kap a titokzatos Mr. Church-től, hogy eliminálják egy eldugott Dél-amerikai sziget hataloméhes s végtelenségig gonosz diktátorát. Lesz egy széplány segítőjük, akit nem lehet otthagyni, aztán meg Crash, bumm, bang, bammm, tatatatatata, pow!!!!

Az akció kegyetlen jól volt koreografálva, ezt meg kell hagyni. A szereposztás a viszonylag sztereotipikus karakterekre nagyon jó volt. A filmet már csak Mickey Rourke filozofikus eszmefuttatásáért is érdemes megnézni. Nekem a legjobban az irónia tetszett ebben a filmben, meg Eric Roberts sablonos gonoszsága, mely azokra a filmekre emlékeztetett melyeket még anno ’90 keresztapám kölcsönzött TK-ból, s kápráztatott el vele unalmas családi összejöveteleken (keresztapám egy nagy gyermek, még most is).

Igazából ezt nincs mit elemezzem többet, másfél órára kikapcsol, s nagyon is szórakoztató, bár néhány pontban talán már túl s lőnek a célon, s a vége mintha kicsit fejezzük már be módra össze lett volna csapva. Összességében azonban pozitív. 🙂

Nevek: bár már nagyjából felsoroltam, jöjjenek még egyszer… lejjebb mellékeltem a bodycountot is előző filmjeikből, a statisztika szerelmesei számára. Nagyon tanulságos. Szóval:
Sylvester Stallone, Jason Statham (egyértelműen ő vitte a filmet), Jet Li, Dolph Lundgren(rá kicsit többet bíztam volna), Eric Roberts, Mickey Rourke, Randy Couture, Steve Austin, Terry Crews, Gary Daniels, David Zayas, Bruce Willis, Arnold Schwarzenegger… s a kemény férfiak után jöjjenek a nők, akik nem is tudom miért, de háttérbe szorulnak: Giselle Itié, Charisma Carpenter.

Kíváncsian várjuk Mr. Stallone mivel rukkol elő következő ráncfelvarrása után, két szteroid injekció között.

Jegy: 8/9

S íme a bodycount ,p :

bodycount

Reklámok

4 thoughts on “The Expendables

  1. Dehogynem. Ő svéd. De akartak adni neki tiszteletbeli orosz állampolgárságot :)) azért írtam szovjetnek mert minimum 5 filmben szovjetet játszott… (vörös skorpió, mekanik…) :))

  2. ez a tablazat kurva nagy:))leszopom magam=)) kar hogy Chuck nincs rajta a Kill-listan, igencsak o vezetne:)) az utolso nev a listajan: The God =))

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s