MacGruber


mac1

Egy újabb SNL (Saturday Night Live) komédia. Ezek a komédiák néha nagyon megbuktak (The Ladies Man, Stuart saves his family), néha kultuszfilmek lettek (The Blues Brothers, Wayne’s World), néha pedig alig kerültek mozivászonra (It’s Pat). MacGruber egy közepes paródia lett.

Mit is vettek célba? Ki ne ismerné a MacGyver című sorozatot, mely a nyolcvanas évek végétől a kilencvenes évek elejéig futott Amerikában, s nemsokkal később hozzánk is megérkezett, leváltva KITT Turbo Boostját az unalmas hétköznapokon? Ha esetleg semmi sem rémlik, MacGyver az az ember, aki egy bicskával, darab dróttal, üres pillepalackkal s egy marék porral is bombát tud csinálni. S még sokat mondtam.

A sztori ott kezdődik, hogy Dieter Von Cunth elrabolja az orosz x5 nukleáris rakétafejeket a kelet-szibériai Dzhugdzhur hegységből. Egyetlen ember van aki segíthet, a halottnak nyilvánított MacGruber, a leghatékonyabb ügynök, akit egy Ecuadori porfészekből szednek elő. MacGruber pedig végre örökre elintézheti Cunth-ot, s megbosszulhatja felesége halálát… ki gondolta volna?

Ez a film……… istenem. Igen, bevallom néha nevettem, pontosabban szarkasztikus mosoly ült az arcomra, mert annyira undorítóan, betegen, kegyetlenül agyatlan volt. Egész jól elkapja ezt a nyolcvanas évek szuperügynöke dolgot, s jól a hátára is fordítja azt. A színészi alakítások jók voltak, mindig valami egyre magasabb fokú baromsággal rukkoltak elő, de voltak visszatérő ‘motívumok:)’ is. Amin viszont elcsúszik a film, azok a percek lesznek amikor csak ülsz fapofával s irritál a sok fapoén mire eljutnak addig az emeletes marhaságig.

Nevek:
Will Forte, Kristen Wiig, Ryan Phillippe(elég gyenge volt ebben a filmben), Val Kilmer (végre nem csak egy ócska dvd filmben találtak neki helyet)

Nem egy agyalós film… ha fiú vagy, vagy fiús lány, s még nem múltál el 25, vagy esetleg elmúltál 25 de egy nagy gyerek vagy, akkor szerintem belevághatsz, de igazából nem annyira maradandó mint a beharangozója.

Jegy: 7

mac2

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s