The Other Guys


other

Na megvolt ezen nyár agyatlan zsarukomédiája is. Egy furcsa párost hoztak itt nekünk össze Mark Wahlberg s Will Ferrell személyében. Legalábbis szerintem. Azért tűnt így, mert különböző típusú filmekben szoktam meg őket (ha Ferrell-t meg lehet szokni egyáltalán).

Sztori?
Két detektív, akiket mindenki palira vesz, az igazi nagymenők útjára akar térni, s fel akar göngyölíteni egy igazi nagy ügyet… tervük azonban elég érdekesen alakul…

Vélemény?
Az egész film az ellentéteken alapszik, a poénok háromnegyede nagyon be is jött… vagány zsarukomédia volt, s a színészek közti alapvető különbség szépen át lett ültetve erre a nem mindennapi párosra is. A Cameok s a kiegészítő karakterek változatosak s vagányak voltak, csak tovább javították a hangulatot. A film közepétől kezdve azonban volt egy törés, mintha az ötlet kicsit elfogyott volna, s a megoldás viszonylag banális volt (mondjuk nem tudom milyen nem banális megoldást lehet szolgáltatni egy ilyen filmnek, szóval ezzel még ne is kötekedjünk sokat). Ami viszont még annyira sem tetszett, a következő volt: (spoilerezek) minek kellett Gamble karakteréből afféle bipoláris stricit csinálni? Szerintem ez teljesen nevetséges s felesleges volt. Összessgében pozitív.

Szereplők: na itt lesz mit sorolni. A prímet mindenképpen Mark Wahlberg viszi. Will Ferrell (akit általában nagyon utálok) most egy nézhető arcát nyújtotta, s még mosolyogtam is rajta (amit tényleg fel kell jegyezzek valahová). Steve Coogan-tól a szokásosat láthattuk, s igazából mást el sem várhattunk, Michael Keaton pedig újabb plusz pontot szerzett rehabilitálódó karrierjéhez. Samuel L. Jackson s Dwayne Johnson beugró szerepe eszméletlen hangulatos lett, szétnevettem magam rajta, Eva Mendes pedig szokatlan módon a humor érdekes forrása lesz… ja s még Derek Jeter (baseball …) is megjelenik a filmben.

Szerintem érdemes megnézni, kellemes agyatlan másfél óra lesz.

Jegy: 8

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s