Machete


mache

És a fake trailer feature film lett. Bár szerintem a Thanksgiving érdekesebb lett volna, de a Machete-t sem kell alábecsülni, annyi biztos.

Sztori?

Machete-t felbérelik, hogy likvidáljon egy politikust, azonban munkaadói tőrbe csalják. Csak azt nem tudják még, hogy a rossz mexikói basztak ki. S persze hősünk ősi ellenségével találja magát szemben, aki egykoron kiirtotta családját. RAGEEE!

Robert Rodriguez minden tőle telhetőt elkövetett annak érdekében, hogy ezzel a filmmel megossza népet, kezdve a film jellegétől, a fura szereposztáson keresztül, s ez abszolút sikerült neki.

Maga a cselekmény kb. annyira jó, mint egy ’85-ös akciófilmé, melyet VHS-en bérelt ki öregapánk, mert már a neve is véres kikapcsolódást ígért. Machete maga a machetés mexikói eposz. Machete karaktere nagyon passzol Danny Trejo autentikusan ráncos arcához.

Mi teszi a filmet élvezhetővé? Hmmm. Komolytalanság, banális hülyeségek, erős túlzás (mexploitation a fogalom becses neve), túl sok irónia, kaszabolás, vér, kiferdítetten csak jó meg rossz karakterek… zene, színek, hangulat, cameo szerepek… ez elég sok ahhoz képest, hogy a film úgy lett megcsinálva, hogy a művészi értéke biztosan egyenlő legyen a nullával.

Az igazság az, hogy az elején nagyon élveztem, a végére viszont kezdett egy kicsit lefárasztani. Az egyik dolog ami tetszett, az Antal Nimród beugró szerepe volt, mint testőr, szerintem a film egyik legpoénosabb részébe illesztették bele. Ami viszont nem tetszett az Jessica Alba tüzelőbeszéde, s Don Johnsonból is kicsit sok volt néha. Kellemes meglepetés volt viszont Steven Seagal, Cheech Marin s Lindsay Lohan része, azt meg persze tudtuk, hogy Robert deNiro bármire képes, rajta nem is lepédtünk meg.

Na a neveket lassan elmondtam… azért soroljuk fel gyorsan még egyszer őket:

Danny Trejo, Robert De Niro, Jessica Alba, Steven Seagal, Michelle Rodriguez, Jeff Fahey, Cheech Marin, Don Johnson, Lindsay Lohan… felemásan jó banda, nem?

Tedd félre az agyadat, vegyél sört meg popcornt, azt hajrá!


8/9

Egy gondolat “Machete” bejegyzéshez

  1. Visszajelzés: Little Fockers (2010) « Sandorkavargat's Blog

Hozzászólás