RED


red

A változatosság kedvéért még egy képregény adaptáció, bár állítólag ez elég messze áll a képregénytől (ne hibáztassatok, nem vagyok képregénybuzi, hogy mindennek utánanézzek :p).

A filmről viszont tudok egy-két szót ejteni. A változatosság kedvéért kezdjük a cselekménnyel…
Frank Moses, az egykori ügynök, visszavonultan él, egyetlen szórakozása, hogy egy Sarah nevű nőt hívogat, hogy a nyugdíjalapjáról érdeklődjön. Amikor azonban ismeretlen okokból az életére törnek, Moses ismét harcba kell szálljon, a túlélésért, hogy a véletlenül belekevert nőt megmentse, hogy megtudja, ki is mozgatja a szálakat…

A filmet le lehetne írni két szóval: viccesen agyatlan. Pergős volt, kegyetlen, parádés akcióval, az elejétől a végéig banálisan hatásos fapoénokkal átitatva, vicces, színes, de annál halálosabb karakterekkel, klisékkel. A művészfilmek szerelmesei elégedetten utálni fogják, azok azonban, akik csak leülnek egy hosszú nap után, hogy szórakozzanak bő másfél órát, azoknak ez a film fel fogja dobni a napját. Ami talán nem volt jó a filmben, hogy túl amerikaias, a végére pedig kicsit esik a színvonal, s elhatalmasodik a klisé… ezért az első bő órával az utolsó félóra nem igazán veszi fel a versenyt.

Igazából nem maradt mit kritizálni rajta, jöjjenek a nevek, van belőlük bőven, nagyon vagány alakításokat láthatunk, a többségüktől valamennyire megszokott szerepkörben:
Bruce Willis, Mary-Louise Parker, John Malkovich, Helen Mirren, Karl Urban, Morgan Freeman, Ernest Borgnine, Brian Cox, Richard Dreyfuss,…
Rendező: Robert Schwentke (The Time Traveler’s Wife… eléggé változtatott a hangvételen, de összejött)

Mint ahogy azt már sokszor mondtam (mert Alzheimeres öregként ismételni szoktam magam)… tedd félre az agyad, aztán hajrá.


8/9

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s